6 تمرین عالی برای مبتلایان به دیابت

6 تمرین عالی برای مبتلایان به دیابت

اگر مبتلا به دیابت هستید، تمرینات ورزشی می‌تواند به کاهش چربی‌ها، افزایش حجم عضلات، بهبود تعادل در بدن و کاهش استرس در شما کمک کند و حتی ممکن است نیاز شما را به انسولین تزریقی کاهش دهد. اما آیا به اندازه کافی ورزش می‌کنید؟

متاسفانه، اکثر ایرانیان، مخصوصاً افراد مبتلا به دیابت تحرک کافی ندارند. آمارهای جهانی نیز نشان می‌دهد تنها فقط حدود 40 درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع 2، در فعالیت‌های بدنی منظم شرکت می‌کنند. در حالی که تحرک و ورزش کردن، به بهبود عملکرد انسولین و کنترل قند خون در مبتلایان به دیابت کمک زیادی می‌کند.

تحقیقات نشان میدهد که چاقی یکی از عوامل اصلی ابتلا به دیابت نوع 2 است. بر اساس مطالعات انجام شده در بزرگسالان مبتلا به دیابت نوع 2، داشتن شاخص توده بدنی (BMI) بالاتر از 35 (دسته بندی چاق), خطر ابتلا به مشکلات ناشی از دیابت را به شدت افزایش می‌دهد.

بطور متوسط، افراد دیابتی باید در هفته 150 تا 300 دقیقه فعالیت با شدت متوسط داشته باشند. همچنین انجام دو جلسه تمرین استقامتی توصیه میشود. این تمرینات با کاهش فشار خون بالا، از بروز مشکلات قلبی جلوگیری می‌کند، سبب کاهش وزن، کاهش سطح کلسترول خون و هموگلوبین A1C در بیماران قلبی می‌شود.

ما در اینجا 6 تمرین ورزشی مناسب برای مبتلایان به دیابت را انتخاب کرده‌ایم که شما می‌توانید به راحتی و به صورت روزانه آن‌ها را انجام دهید. قبل از شروع رژیم‌های ورزشی با پزشک خود مشورت کنید و به تدریج فعالیت‌های ورزشی خود را افزایش دهید. در طول زمان شما می‌توانید، مدت زمان و شدت تمرینات  را  بیشتر کنید.

 

  1. پیاده روی سریع یک فعالیت ملایم با مزایای فراوان

دیابت و تمرین پیاده روی

اگر زیاد اهل ورزش کردن نیستید، ورزش کردن را با پیاده روی شروع کنید. پیاده روی فعالیت نسبتاً آسانی برای همه افراد است. تنها چیزی که برای پیاده روی لازم دارید، یک جفت کفش مناسب و مکانی است که بتوانید در آن راه بروید. طبق تحقیقات، این فعالیت ساده تأثیر زیادی روی دیابت می‌گذارد. پیاده روی سریع باعث افزایش ضربان قلب می‌شود و یک تمرین با شدت متوسط محسوب می‌شود. 30 دقیقه پیاده روی سریع روزانه و ترجیحا  5 روز در هفته، به شما کمک می‌کند تا به هدف پیشنهاد شده، یعنی 150 دقیقه ورزش با شدت متوسط دست پیدا کنید.

 

  1. تای چی، کاهش استرس و بهبود تعادل بدن

 

تمرین تای چی و کاهش استرس

تای چی یک ورزش باستانی چینی است. در تای چی، افراد با ترکیب حرکات آهسته و آرام با تنفس عمیق به ریلکس شدن بدن خود کمک می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد,  تای چی یک روش مؤثر در کنترل سطح قند خون و A1C در مبتلایان به دیابت محسوب می‌شود. در واقع این روش برای افراد با کمک به تناسب اندام و کاهش استرس، یک روش تمرینی ایده آل برای افراد مبتلا به دیابت محسوب می‌شود.

علاوه بر این، تای چی به بهبود تعادل بدن کمک می‌کند و آسیب عصبی یا نوروپاتی که یک عارضه رایج در مبتلایان به دیابت است را کاهش می‌دهد.

افزایش تعادل خصوصاً در افراد با سن بالا اهمیت زیادی دارد. حفظ کردن تعادل بدن و ماندن روی پاها اولین شرط برای انجام تحرکات بدنی و بسیاری از ورزش‌ها است. در صورتی که بیمار نتواند تعادل خود را حفظ کند, بیشتر در معرض بی تحرکی و خطرات ناشی از دیابت قرار خواهد گرفت. تای چی با کمک به حفظ تعادل، به افراد دارای مشکل کمک می‌کند تا با افزایش تحرک، قدرت بدنی خود را نیز افزایش دهند.

 

  1. تمرین با وزنه برای افزایش حجم عضلات

تمرین با وزنه

تمرین با وزنه، یکی از مفیدترین تمرین‌های ورزشی، نه تنها برای مبتلایان به دیابت، بلکه برای همه افراد است. مزایای تمرین با وزنه در دراز مدت مشخص می‌شود. افزایش حجم عضلات که از این ورزش حاصل می‌شود برای افراد دیابتی اهمیت زیادی دارد. در واقع، از دست دادن حجم عضلانی در افراد مبتلا به دیابت، کنترل قند خون را بسیار سخت‌تر خواهد کرد.

بنابراین توصیه می‌شود این افراد حداقل دو بار در هفته تمرین های استقامتی یا تمرین با وزنه را در برنامه خود قرار دهند. بدون در نظر گرفتن میزان فعالیت ورزشی، شما به مرور زمان می‌توانید تمرینات استقامتی سخت‌تر و وزنه‌های سنگین‌تر را به برنامه ورزشی خود اضافه کنید.

 

  1. کاهش استرس و کنترل قند خون با یوگا

تمرین یوگا و کنترل دیابتتحقیقات نشان می‌دهد که، یوگا نیز مانند ورزش با وزنه، به کاهش استرس و کنترل شرایط بدن در مبتلایان به دیابت کمک زیادی می‌کند. زمانی که دچار استرس می‌شوید سطح قند خون نیز افزایش پیدا می‌کند. در چنین شرایطی یوگا با کاهش استرس تأثیر مثبتی روی کنترل قند خون خواهد گذاشت.

یکی از مزیت‌های ورزش یوگا به عنوان یک تمرین ورزشی این است که، شما می‌توانید به هر مقدار که دوست داشته باشید آن را انجام دهید. هر چقدر زمان بیشتری را صرف یوگا کنید نتیجه بهتری دریافت خواهید کرد. همچنین یوگا به کاهش مشکلات روحی و افسردگی در افراد مبتلا به دیابت نیز کمک می‌کند.

 

  1. افزایش قدرت بدنی و ایجاد احساس خوب با شنا کردن

 

شنا و تاثیر آن بر دیابت

شنا، یک ورزش هوازی است که گزینه مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت محسوب می‌شود؛ زیرا این ورزش، فشاری به مفاصل وارد نمی‌کند و این موضوع در افراد مسن اهمیت بسیاری دارد. در واقع، هنگام شنا کردن، به دلیل قرار گرفتن در آب، در مقایسه با پیاده روی سریع، فشار کمتری به پاها وارد می‌کند.

در افراد دیابتی، نوروپاتی با از بین بردن اعصاب پا باعث بروز مشکلاتی از جمله زخم‌ها می‌شود. بنابراین در هنگام شنا در استخر، برای پیشگیری از بروز زخم و عفونت، بهتر است یک کفش ضد آب مناسب برای خود تهیه کنید.

 

  1. دوچرخه ثابت راهی مناسب برای سوزاندن کالری

 

 

ورزش با دوچرخه ثابت

دوچرخه سواری، یکی دیگر از ورزش‌های هوازی مفیدست که می‌تواند باعث  بهبود عملکرد قلب و ریه ها شود. علاوه بر این، این ورزش تأثیر زیادی بر سوزاندن کالری‌های بدن دارد. تحقیقات نشان داده، که حتی دوچرخه سواری معمولی برای چند بار در هفته، می‌تواند باعث کاهش خطر ابتلا به چاقی، فشار خون و چربی خون بالا شود. برای دوچرخه سواری، لازم نیست که حتما از خانه خود خارج شوید. می‌توانید با تهیه یک دوچرخه ثابت، به دور از مشکلات مربوط به شرایط آب و هوایی، تمرینات منظمی داشته باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا