زخم پای دیابتی کودکان

زخم پای دیابتی در کودکان ، پیشگیری و درمان

پیشگیری از زخم پای دیابتی در کودکان

زخم پای دیابتی در کودکان | مانیکان

کودک شما به دیابت مبتلاء شده است. شاید پذیرش این مسئله در ابتدا برایتان سخت باشد، ولی اوضاع آن‌قدر که تصور می‌کنید، بد نیست. اگر والدین از آگاهی کافی برخوردار باشند و در این مسیر به کودک کمک کنند، او نیز خودش را با این موضوع وفق می‌دهد. با این حال، لازم است سبک زندگی این کودکان تغییر کند. در این مورد، توصیه‌هایی در باب امنیت و سلامت این بیماران به شما ارائه می‌دهیم.

تعریف زخم پای دیابتی

طبق گفته‌ی انجمن بالینی امراض پا در امریکا، «زخم پای دیابتی، یک زخم باز یا جراحت است که تقریباً در ١٥ درصد افراد مبتلاء به دیابت شایع بوده و معمولاً در کف پای بیمار بروز پیدا می‌کند.» در برخی افراد مبتلاء به دیابت، سطح بالای قند خون کنترل‌نشده منجر به آسیب دستگاه عصبی می‌شود. آسیب عصبی در پاها بروز می‌کند و ممکن است منجر به بی‌حسی یا کرختی (نوروپاتی دیابتی) وگردش خون ضعیف شود و ترمیم زخم به کندی صورت بگیرد. به همین دلیل است که یک بریدگی کوچک یا تاول ممکن است به زخمی تبدیل شود که درمان آن سخت باشد.

اقداماتی در جهت پیشگیری

اگر کودک شما هنوز به بی‌حسی در پاها یا گردش خون ضعیف مبتلاء نشده، باید قادر باشد همه‌ی کارهایش را به طور عادی انجام دهد. توصیه‌هایی که در ادامه آمده، از زخم پای دیابتی پیشگیری می‌کند:

  • کودک باید سبک زندگی سالمی داشته باشد و از غذاهای مغذی و نرمش‌های روزانه غافل نشود. سطح قند خون را ثابت نگه دارید. محدود کردن مصرف قند بر عملکرد انسولین در بدن مؤثر خواهد بود. با انجام آزمایشات مرتب قند خون، از میزان آن مطلع باشید. به این ترتیب، می‌توانید به موقع از عوارض ناشی از آن پیشگیری کنید.
  • پوشیدن کفش مناسب نیز اهمیت دارد. کودکان باید همیشه کفشی با اندازه‌ی مناسب داشته باشند، یعنی کفشی که نه بزرگ باشد و نه کوچک. این مسئله باعث مشکلاتی مانند تاول، میخچه یا پینه خواهد شد. همچنین، خطر زمین خوردن افزایش پیدا می‌کند.
  • پای کودک را هرروز معاینه کنید. گاهی اوقات، اولین علامت نوروپاتی دیابتی بریدگی یا خراشیدگی روی پوست است که به آسانی ترمیم نمی‌شود. هر زخم یا جراحتی را به موقع درمان کنید و رعایت بهداشت را در اولویت قرار دهید.
  • سالانه کودک را به کلینیک زخم پای دیابتی ببرید تا به سلامت و مراقبت از کودک کمک کند.

کودکانی که دچار بی‌حسی و کرختی در پا یا گردش خون ضعیف شده‌اند، بهترین است همیشه کفش به پا داشته باشند و لااقل روزی یک‌بار تحت معاینه قرار بگیرند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top
اسکرول به بالا