درمان زخم گاز گرفتگی سگ

درمان زخم گاز گرفتگی سگ

درمان زخم گاز گرفتگی سگ

 

اقدامات لازم هنگام گازگرفتگی سگ

گاز گرفتگی باعث تخریب پوست و بافت های زیرپوستی انسان می گردد که معمولاً یک یا چند ناحیه از بدن در معرض این صدمات قرار می گیرد. این آسیب در اثر گاز گرفتگی سگ، گربه، موش، موش خرما، خرگوش، حیوانات وحشی و یا انسان رخ می دهد که در اثر آن باکتری های بی هوازی و هوازی در محل صدمه قرار می گیرند. همچنین در مواردی ممکن است گاز گرفتن از سوی انسان رخ دهد که در این صورت پیشنهاد می شود مقاله پیشگیری، تشخیص و درمان گاز گرفتن انسان را مطالعه کنید.

 

حوادثی همچون گاز گرفتگی سگ و گربه شاید شایع نباشد اما جدیت و خطر آن میزان حساسیت در کسب آگاهی را افزایش می دهد. شما باید بدانید که بعد از چنگ زدگی و گاز گرفتگی توسط حیوانات مثل سگ و گربه چه اقداماتی باید انجام دهید تا جان خود را نجات داده و از ابتلا به هاری و … جلوگیری کنید.

 

متأسفانه زمانی که سگی شما را گاز یا چنگ می گیرد و جایی از بدنتان دچار بریدگی می شود، احتمال ابتلا به هاری بسیار زیاد خواهد بود. بنابراین باید سعی کنید خودتان را مصون نگه دارید و بلافاصله اقدامات درمانی را انجام دهید.

 

اقدامات اورژانسی در صورت گاز گرفتن سگ

 

اگر در خانه الکل دارید، می توانید زخم را با آن تمیز کنید.

با حوله ی تمیز محل جراحت را فشار دهید تا خونریزی متوقف شود.

از باند استریل برای پانسمان زخم استفاده کنید.

محل زخم را بالاتر از قلب نگه دارید تا تورم کاهش یابد و از بروز عفونت جلوگیری شود.

در صورتی که به هاری مشکوک هستید،‌ به مقامات بهداشتی محلی گزارش کنید.

استفاده از پماد آنتی‌‌بیوتیک دو بار در روز تا وقتی که زخم بهبود پیدا کند.

ظرف 24 ساعت حتما به پزشک مراجعه کرده و برای پیشگیری از عفونت حتما آمپول بزنید.

 

نحوه شست و شوی محل زخم

زخم های گازگرفتگی را باید با مقدار زیاد محلول نمکی ایزوتونیک شستشو داد و برای اینکه فشار کافی را در هنگام شستشو ایجاد کنیم از یک سر سوزن ۱۸ یا ۱۹ استفاده می کنیم. هر زخم را باید با حداقل  ۲۰۰ میلی لیتر از این محلول شستشو داد. هنگام شستشو تکه ای از پوست و بافت تخریب شده را باید جدا کرد. صدمات روی مفاصل حتماً با یک ارتوپد باید در میان گذاشته شود. بستن موقت زخم تا رسیدن به یک مرکز تخصصی نیز مورد بحث است. ولی می توان آنتی بیوتیک ها را به فرد مصدوم داد مثل آموکسی سیلین.

 

درمان زخم گاز گرفتگی سگ

عوارض احتمالی گازگرفتگی سگ:

گاز سگ می تواند چندین عارضه ایجاد کند. این موارد شامل عفونت ، هاری ، آسیب عصبی یا عضلات و … است.

عفونت :

باکتری های زیر می توانند در دهان هر سگی زندگی کنند ، از جمله:

استافیلوکوک

پاستورلا

کاپنوسیتوفاگا

در صورت زخم شدن محل گازگرفتگی سگ ، این میکروب ها می توانند باعث عفونت باکتریایی شوند. احتمال ابتلا به عفونت در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف یا افراد مبتلا به دیابت بیشتر است.

آسیب عصبی و عضلات :

گازگرفتگی عمیق می تواند باعث آسیب به اعصاب ، ماهیچه ها و رگ های خونی زیر پوست شود. این ممکن است رخ دهد حتی اگر زخم به نظر کوچک باشد.

شکستگی استخوان :

گازگرفتگی یک سگ بزرگ ممکن است منجر به شکافته شدن یا شکستگی استخوان ها به خصوص در ناحیه پا و دست ها شود.

اگر مشکوک به شکستگی استخوان هستید ، همیشه از پزشک کمک بگیرید.

هاری :

هاری یک بیماری ویروسی جدی است که بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر می گذارد. در صورت عدم درمان ، ممکن است در عرض چند روز منجر به مرگ شود.

کزاز :

کزاز یک بیماری باکتریایی است. در کشورهایی که واکسن ها به طور مرتب به کودکان ارائه می شود ، نادر است. بزرگسالان باید هر 10 سال یک بار واکسن کزاز دریافت کنند.

زخم :

اگر گاز سگ پوست را پاره کند ، می تواند باعث ایجاد زخم شود. در بسیاری از موارد ، ظاهر زخم خفیف با گذشت زمان کمتر می شود.

زخمهای شدید یا زخم هایی که در نواحی قابل مشاهده مانند صورت ایجاد میشوند ، میتوانند با استفاده از تکنیک های پزشکی مانند پیوند یا جراحی پلاستیک کاهش یابد.

مرگ :

تعداد کشته شدگان ناشی از گازگرفتگی سگ سالانه کم است. در صورت بروز آنها ، حدود 70 درصد مرگ و میر مربوط به گاز سگ ، در کودکان کمتر از 10 سال اتفاق می افتد.

 

چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد:

حیوانات وحشی و حیوانات غیرخانگی می توانند دچار هاری باشند. اگر توسط یک حیوان وحشی یا ولگرد گاز گرفته شدید به سرعت به پزشک مراجعه نمایید. برای هر نوع گاز گرفتگی که باعث آسیب دیدن پوست شما شده ظرف ۲۴ ساعت به پزشک یا متخصص زخم مراجعه نمایید.

در موارد زیر با درمانگر خود تماس بگیرید و یا به اورژانس مراجعه کنید:

  • وجود تورم، قرمزی یا زهکشی از زخم.
  • گاز گرفتن حیوان از سر، صورت، گردن، دست یا پا.
  • زخم گاز گرفتگی عمیق یا بزرگ است.
  • عضله یا استخوان در معرض دید قرار گرفته است.
  • مطمئن نیستید که آیا زخم نیاز به بخیه دارد یا خیر.
  • خونریزی پس از چند دقیقه متوقف نمی شود. برای خونریزی شدید، با شماره اورژانس یعنی ۱۱۵ تماس بگیرید.
  • در ۵ سال اخیر واکسن هاری نزده اید.

 

درمان فوری گازگرفتگی سگ

در اینجا نکاتی در مورد نحوه درمان گاز گرفتگی سگ در خانه آورده شده است.

  • ایمن باشید، سگ و یا بیمار را ایمن کنید. یکی را از دیگری دور کنید. سگ ها ممکن است زمانی گاز بگیرند که قلمرو آنها تهدید می شود. اگر صاحب سگ در اطراف است ، به او بگویید تا سگ را بی خطر کند. اگر اینطور نیست ، بیمار را به یک مکان امن منتقل کنید. مراقب شروع هرگونه درمان باشید تا زمانی که مطمئن نشده اید سگ دوباره حمله نکند. کنترل خونریزی اغلب می تواند همزمان با ایمن سازی منطقه انجام شود ، به خصوص اگر بیمار بتواند به محل گازگرفتگی فشار بیاورد.

 

  • اگر بیمار نیستید، اقدامات احتیاطی جهانی را انجام دهید و در صورت وجود تجهیزات از تجهیزات حفاظتی استفاده کنید.

اقدامات احتیاطی جهانی : به اقدامات خاصی گفته می شود که متخصصان پزشکی و دیگران برای کنترل عفونت انجام می دهند. به عبارت دیگر ، اقدامات احتیاطی جهانی تکنیکی است که افراد برای کاهش خطر انتقال HIV و سایر بیماریهای عفونی از آنها استفاده می کنند

 

  • با رعایت مراحل مناسب ، هرگونه خونریزی را کنترل کنید . از مصرف تورنیکت ( تسمه یا نواری است که بر روی عضو می‌بندند تا مانع عبور جریان خون شود) خودداری کنید مگر اینکه خونریزی شدید وجود داشته باشد که به روش دیگری کنترل نشود.

 

  • پس از کنترل خونریزی ، زخم را با صابون و آب گرم تمیز کنید. از تمیز کردن داخل زخم نترسید. حتماً تمام صابون ها را بشویید زیرا بعداً باعث سوزش می شود.

 

درمان زخم گاز گرفتگی سگ

گازگرفتگی سگ چگونه درمان می شود؟

بر اساس شدت گازگرفتگی، پزشک تصمیم می گیرد که چه نوع روش درمانی اعمال کند – مثلا یا جای آن را تمیز می کند و یا به شما واکسن می زند.

برای خراش های جزئی، بهترین روش واکسن زدن است و در شرایطی که گاز سگ عمیق یا جایش شدید باشد، ایمونوگلوبولین ضد هاری تجویز خواهد شد.

در اکثر موارد، پزشکان از بخیه زخم خودداری می کنند، مگر آنکه این زخم روی صورت بوده یا مناطق حساس بدن را دچار عفونت کرده باشد.

اگر این زخم به خاطر گاز حیوان خانگی باشد، در آن حالت واکسنی با سه دوز توصیه می شود. برای مثال اگر در روز اول یک واکسن بزنید، دومی را باید سه روز بعد از آن بزنید و سومی را یک هفته بعد.

اگر یک سگ ولگرد شما را گاز گرفته باشد، آنگاه باید پنج تا هفت بار عمل تزریق را در فاصله یک هفته ای بعد از تزریق سوم انجام دهید. این کار باعث افزایش قدرت ایمنی شما شده و خطر عفونت را کاهش می دهد.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا