دکتر شهرام اعظمی

دکتر شهرام اعظمی متولد آذر ماه سال ۱۳۵۳ و دارای بورد تخصصی ارتوپدی از دانشگاه شهید بهشتی (سال ۱۳۸۵) و فارغ التحصیل پزشکی عمومی از دانشگاه تهران (سال ۱۳۷۹) می باشند

تخصص ها:

تروماتولوژی شامل شکستگی های اندامهای فوقانی و تحتانی و لگن

درمان زخمها از جمله زخم پای دیابتی و زخم بستر و زخم ناشی از تروما

متخصص ارتوپدی ، جراحی استخوان و مفاصل

دکتر شهرام اعظمی

تیم تخصصی زخم از چه اعضایی تشکیل میشود؟

روند درمان زخم های پای دیابتی، نیاز به همکاری گروهی از متخصصان و درمانگران زخم و تیم ارتوپدی فنی دارد تا بتوان انتظار نتیجه مطلوبی را برای درمان بیماران داشت. به اختصار به این همکاران گروه زخم اشاره میکنیم.

  • متخصص داخلی یا غدد. یکی از پایه های درمان در بیماران دیابتی کنترل وضعیت سلامتی و مخصوصا کنترل دقیقتر قند خون است. همچنین بیماران درگیر زخم بستر اغلب درگیر مشکلات متعدد داخلی هستند. کنترل قند خون در شرایط ایجاد عفونت سخت تر میشود. بیماران دیابتی چه بصورت سرپایی و چه بصورت بستری نیاز به ویزیت مرتب همکاران داخلی یا غدد دارند. در مرکز مانیکان از همکاری این متخصصین در بخش بستری در بیمارستان گاندی و پاستورنو بهره مند هستیم.
  • متخصص و جراح استخوان و مفاصل. تعداد قابل توجهی از بیماران درگیر زخم دیابتی، در مراحلی از درمان نیاز به درمان های جراحی برای تسریع روند درمان یا جلوگیری از تشدید بیماری دارند. کلینیک درمان زخم مانیکان، تحت نظارت مستقیم متخصص و جراح استخوان و مفاصل، آقای دکتر شهرام اعظمی اداره میشود. امکان انجام جراحی های اورژانسی درپای دیابتی و زخم بستر و همچنین جراحی های اصلاحی و پیشگیرانه، بصورت سرپایی یا بستری وجود دارد.
  • متخصص اینترونشنال کاردیولوژی. در تعداد قابل توجهی از بیماران درگیر زخم در اندام تحتانی، اختلال خونرسانی بعنوان یک عامل اولیه وجود دارد. اصلاح این اختلال در برخی از بیماران باعث تسریع در روند درمان میشود، و در برخی مانع قطع اندام میشود. در کشور ما، تعداد معدودی از مراکز و همکاران در زمینه آنژیوپلاستی اندام های تحتانی فعالیت دارند. افتخار داریم که در بیمارستان گاندی، امکان انجام آنژیوپلاستی در اندام های تحتانی بیماران دیابتی با بهترین امکانات وجود دارد و توانسته ایم از همکاری تعدادی از بهترین متخصصان این رشته بهره مند باشیم.
  • متخصص عفونی. قطعا در روند درمان بیماران درگیر زخم، حضور متخصص عفونی علاقه مند به این بخش از درمان، ضروری است. در بیمارستان های گاندی و پاستورنو، همکاران بسیار با تجربه رشته عفونی در کنار تیم درمانی حضور دارند.
  • درمانگران زخم. پس از اقدامات اولیه درمانی، قسمت عمده ای از رسیدگی به زخم، توسط همکاران درمان زخم انجام میشود. در مرکز مانیکان درمانگران زخم، پرستاران آموزش دیده ای هستند که عضو نظام پرستاری کشوری بوده، سابقه طولانی فعالیت در زمینه درمان زخم دارند. این گروه، در زمینه درمان زخم های حاد و مزمن، از جمله زخم های محل جراحی، زخم های دیابتی، زخم های فشاری و غیره آموزش دیده اند. آموزش بیماران و خانواده آنها، توسط این همکاران انجام میشود. آموزش نه تنها روند درمان را ارتقاء می‌دهد، بلکه باعث می‌شود، احتمال عود زخم در آینده کمتر شود.
  • ارتوپد فنی. جهت محافظت از پا در روند درمان و همچنین جهت جلوگیری از زخم در پای دیابتی، نیاز به صندل، کفش، بریس، کفی و سایر اقلامی است که در مراقبت از پا استفاده میشود. ارزیابی، ساخت و آموزش استفاده از این موارد توسط همکاران ارتوپدی فنی صورت میگیرد. تیمی از با تجربه ترین همکاران در این زمینه با مرکز مانیکان همکاری دارند. امکان ارزیابی و قالب گیری در محل کلینیک وجود دارد.

 

متخصصان زخم: تفاوت آن‌ها با یکدیگر

متخصص زخم، فردی حرفه‌ای در زمینه‌ی مراقبت از سلامت هستند که در حوزه‌ی مراقبت و درمان زخم‌های حاد و مزمن آموزش دیده‌اند. از جمله شایع‌ترین زخم‌هایی که توسط این افراد درمان می‌شود، زخم‌های جراحی، زخم‌های دیابتی، زخم‌های فشاری و زخم‌هایی هستند که از یک آسیب‌دیدگی جدی ناشی شده‌اند.

 آسیب‌دیدگی‌های ناشی از زخم‌های غیرقابل ‌درمان، زندگی روزمره‌ی افراد را مختل می‌کند، بنابریان متخصصان زخم می‌توانند تأثیر بسزایی بر کیفیت زندگی این افراد داشته باشند.

تفاوت متخصصان زخم با یکدیگر

تکنسین‌ها و متخصصان، در زمینه‌ی مراقبت از سلامت و مراقبت از زخم آموزش دیده‌اند. پس از تکمیل دوره‌های مقدماتی برای اشتغال در زمینه‌ی مراقبت از سلامت، متخصص درمان زخم دست کم سه سال در این مورد تجربه کسب می‌کند و پس از یک امتحان کتبی مشخص می‌شود که آیا دانش تخصصی و صلاحیت این حرفه دارد یا خیر. این افراد برای این‌که جایگاه خود را در این حرفه حفظ کنند، ملزم هستند که در آزمون‌های دوره‌ای شرکت کنند و به کسب اعتبارات آموزشی ادامه دهند.

در کلینیک زخم مانیکان ،پرستاران، درمانگران متخصص، فیزیوتراپیست‌ها و تکنسین‌های اتاق عمل به‌عنوان یک تیم چندرشته‎ای با یکدیگر همکاری می‌کنند تا به بیمارانی با زخم‌های حاد، مزمن و غیرقابل درمان، خدمات مراقبتی ارائه دهند.

پرستاران علاوه بر شستشو، درمان و پانسمان زخم‌ها به بیماران و خانواده‌هایشان درمورد مراقبت از زخم‌ آموزش می‌دهند. آموزش به بیمار و خانواده نه تنها روند درمان را ارتقاء می‌دهد، بلکه باعث می‌شود این افراد در کنترل علائم عفونت که موجب به تأخیر افتادن روند درمان و نیاز طولانی‌تر به مراقبت‌های درمانی می‌شود نیز توجه بیشتری داشته باشند. پرستاران در برنامه‌ریزی و اجرای روند درمان بیمار نقش مؤثری دارند.

پرستارانی که دوره تخصصی در زمینه‌ی مراقبت از زخم تخصص را میگذرانند تحت عنوان درمانگر زخم نیز شناخته میشوند. این متخصصان دوره‌دیده علاوه بر مراقبت از زخم‌های باز در درمان و آموزش به بیماران جدید و قدیمی نقش فعالی دارند. این افراد ارزیابی اولیه را انجام داده و برای مراقبت از بیمار هنگام بستری در بیمارستان، برنامه‌ریزی لازم را انجام می‌دهند و بعد برای مراقبت‌ در منزل و شیوه‌ی جدید زندگی که بیمار برای مدتی کوتاه یا شاید برای همیشه باید به آن عادت کند، این برنامه‌ریزی را ادامه می‌دهند.

درمانگرها که از زخم‌ها مراقبت می‌کنند ممکن است از چند رشته‌ی مختلف در این زمینه فعالیت کنند، از جمله جراحی عمومی، جراحی عروق، درمان امراض پا و امراض پوستی. دیگر متخصصان درمانی ممکن است با توجه به علت زخم، محل زخم و وسعت آن در زمینه‌ی مراقبت از زخم فعالیت داشته باشند. جراحی پلاستیک نیز رشته‌ی دیگری است که در این زمینه مداخله دارد. پزشکانی که در مؤسسه‌ی مراقبت از زخم آموزش می‌بینند، به یک درمانگر متخصص زخم تبدیل می‌شوند.

یک درمانگر در زمینه‌ی مراقبت‌های اولیه، نقش مؤثری در ارتباط میان اعضای تیم متخصص مراقبت از زخم دارد.

فیزیوتراپیست‌ها در برخی از مراکز درمانی به بیمارانی که به مراقبت از زخم نیاز دارند، کمک می‌کنند. آن‌ها در انواع مختلف درمان تخصص دارند از جمله اولتراسوند (فراصوت)، تحریک الکتریکی، کامپرشن‌تراپی و استفاده از آب گرم و بسیاری درمان‌های دیگر.

چرا باید توسط یک متخصص مراقبت از زخم ویزیت شویم؟

متخصصان مراقبت از زخم، پیشرفته‌ترین خدمات مراقبت‌ از سلامتی را ارائه می‌دهند. یک تیم متشکل از چند رشته با مهارت‌ها و دانش‌های بالینی متفاوت ممکن است از شیوه‌های درمانی مختلف برای درمان زخم و ارتقای سطح زندگی بیمار بهره ببرند.

برخی از زخم‌هایی که توسط تیم مراقبت از سلامت درمان می‌شوند، شامل این موارد است:

  • زخم‌های حاد در اتاق اورژانس
  • زخم‌های پس از جراحی
  • زخم‌های فشاری و زخم بستر
  • زخم‌های دیابتی
  • زخم‌های عروقی
  • زخم تابش اشعه

بیماری که روند معالجه‌ی زخم او با روش درمانی مرسوم بیش از یک ماه طول بکشد، برای ارزیابی بیشتر و درمان به یک متخصص مراقبت از زخم ارجاع داده می‌شود. متخصص مراقبت از زخم از روش‌های درمانی جدید مانند اکسیژن‌درمانی هیپرباریک استفاده می‌کند تا روند درمان را بهبود ببخشد. در روش درمانی هیپرباریک، اکسیژن ١٠٠% در یک اتاق برای بیمار تجویز می‌شود تا به درمان او کمک کند.

نقش اصلی متخصص مراقبت از زخم آموزش به بیمار و خانواده‌ی او است. روند درمان زخم‌ها متفاوت است و این بهبودی یک شبه حاصل نمی‌شود. متخصص مراقبت از زخم در این مسیر طولانی با صبوری و مهربانی بیمار را همراهی می‌کند.

Scroll to Top
اسکرول به بالا