خانه » وبلاگ » واریس چیست
واریس چیست

واریس چیست

واریس

واریس ها، رگ های ملتهب و وسیع، به رنگ بنفش و آبی هستند و عمدتا در پاها دیده می شوند. احتمال بروز این عارضه با بالا رفتن سن افزایش می یابد و زنان بیشتر از مردان درگیر خواهند شد. افرادی که واریس دارند، علائمی همچون احساس تیر کشیدگی در پاها، گرفتگی عضلات و یا پا و زانوی ملتهب را تجربه خواهند کرد.

علت واریس

واریس زمانی شکل می گیرد که رگ های خونی ضعیف می شوند، آسیب می بینند و عملکرد طبیعی خود را از دست می دهند. عواملی از جمله:
– سن
– ژنتیک
– مشاغلی که فرد مدت زمان طولانی تری را سرپا می ایستد
– تغییرات هورمونی در طول بارداری و یا یائسگی
– مصرف قرص های پیشگیری از بارداری
– سابقه اختلالات انعقاد خون
– مواردی که باعث افزایش فشار به شکم و پاها می شوند، مانند یبوست احتمال واریس را افزایش می دهند.

راه حل قطعی در پیشگیری از واریس وجود ندارد، اما با تقویت جریان خون رسانی به ماهیچه ها، شکل گیری واریس به حداقل خواهد رسید. برخی از اقداماتی که از واریس پیشگیری می کنند، عبارتند از:
– ورزش کردن
– کنترل وزن
– مصرف بیشتر فیبر
– بالا نگه داشتن پاها
– تغییر وضعیت بدن هنگام نشستن و یا ایستادن
در صورتی که واریس، مشکل و ناراحتی برای فرد ایجاد نکند، نیازی به درمان نخواهد بود. تشخیص واریس، با بررسی ظاهر رگ ها و علائمی مانند درد، امکان پذیر می باشد.

بیشتر بخوانید > زخم واریس چیست؟

درمان واریس

خوشبختانه، واریس قابل درمان است. خود فرد، با انجام برخی کارها مانند پوشیدن لباس های تنگ، بالا نگه داشتن پاها و یا دوری از ایستادن های طولانی مدت، می تواند به درمان این عارضه کمک کند. فروشگاه تجهیزات پزشکی بازار طب به منظور پیشگیری از واریس استفاده از جوراب واریس را توصیه می کنند  تا دچار هر گونه علائم ناشی از واریس نشوند .
جراحی لیزری، یکی دیگر از روش های درمان واریس می باشد. در این روش، رگ ها با استفاده از لیزر، به یکدیگر نزدیک می شوند، با این کار رگ های خونی به تدریج محو خواهند شد.
اسکلروتراپی، در این روش، ماده محلولی به رگ ها تزریق می شود، سیاهرگ های گشاد بسته شده و خون رسانی به رگ های سالم افزایش می یابد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا