خانه » وبلاگ » جراحی فلپ زخم بستر
جراحی فلپ زخم بستر

جراحی فلپ زخم بستر

جراحی فلپ چیست و چرا برای درمان زخم بستر لازم است؟

جراحی فلپ زخم بستر | بازارطب

جراحی فلپ یا بازسازی فلپ، یک روش درمانی است که ممکن است برای پوشاندن و کاور کردن زخم باز ایجادشده در اثر زخم بستر شدید، لازم و ضروری  تلقی شود. زخم بستر مزمن و شدید (مرحله سه و چهار) می تواند منجر به ایجاد زخم‌های باز برروی پوست شود. زخم بستر می تواند تا عمق عضلات زیرین پوست نیز گسترش یابد و زخم بازی ایجاد کند که استخوان نیز از درون آن نمایان شود. بدون جراحی، بهبود و درمان زخم‌های باز مشکل است. در جراحی بازسازی فلپ، لایه‌ای از پوست سالم که از نقطه‌ی دیگری از بدن برداشته می‌شود، روی زخم باز قرار می‌گیرد تا بهبودی زخم تسهیل یابد.

در طول انجام جراحی بازسازی فلپ باید انتظار چه پیامدها و شرایطی را داشته باشیم؟

تنها زخم های فشاری مزمن نیازمند جراحی بازسازی فلپ هستند. در سایر مواردی که شدت چندانی ندارند، می توان از روشهایی مانند دبریدمان بافتهای مرده استفاده نمود تا بهبود زخم تسهیل یابد و سرعت گیرد. درصورتی که بافت‌های نکروزه و عفونت در محل درگیر وجود نداشته باشند، پوست سالم به طور طبیعی سطح زخم را می‌پوشاند. با این وجود، اگر زخم بستر به مدت طولانی تشخیص داده نشود و درمان نگردد، ممکن است سبب بروز عوارضی شود که بهبودی طبیعی زخم را مختل کنند، از جمله‌ی این عوارض می‌توان به پوسته پوسته شدن محل زخم، عود زخم، عدم بهبود و ایجاد عفونت اشاره داشت. در چنین شرایطی، جراحی بازسازی فلپ بهترین گزینه درمانی پیش رو است.

جراحی بازسازی فلپ شامل برداشتن یک قطعه پوست سالم از ناحیه‌ی دیگری از بدن و قراردادن و پیوند آن از طریق عمل جراحی، به ناحیه‌ی درگیر زخم بستر است تا سطح زخم باز را بپوشاند. این امر به بازسازی و بهبود ناحیه‌ای که در اثر زخم بستر آسیب دیده است، کمک می کند. این جراحی مشابه جراحی پیوند پوست است، اما تکنیک به کاررفته در آن تفاوت دارد. پس از اینکه پزشک زخم اصلی را دبرید کرده و لبه‌های آن را مشخص کند، پوست جدید ناحیه‌ی درگیر با زخم بستر را پوشش می دهد. در طول مدت جراحی بازسازی فلپ، بیمار بیهوش است.

بهبودی پس از جراحی بازسازی فلپ زخم بستر

بهبودی پس از جراحی بازسازی فلپ چندماه طول می‌کشد و معمولا بیمار باید مدت زمان زیادی را به استراحت در تخت اختصاص دهد. برخی عوارض ناشی از جراحی بازسازی فلپ می توانند سبب بروز اختلال در بهبود زخم شوند. از جمله‌ی این عوارض می توان به بازشدن مجدد زخم اشاره داشت. بازشدن مجدد زخم به معنای پارگی زخم در حین عمل جراحی است. پس از انجام عمل جراحی بازسازی فلپ، بیماران مبتلا به دیابت، چاقی یا ترومای مربوط به زخم، بیشتر در معرض خطر بازشدن مجدد زخم و پارگی آن هستند. یکی دیگر از عوارض احتمالی، عود زخم بستر است. عود زخم بستر درمان‌شده با جراحی ممکن است به دلیل تغییر در ساختار سلولهای ناحیه‌ی درگیر رخ دهد.

عفونت نیز یکی دیگر از عوارض احتمالی جراحی بازسازی فلپ است. مراقبت‌های صحیح پس از انجام عمل جراحی اهمیت بسزایی در جلوگیری از بروز عفونت در ناحیه تحت درمان دارند. استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها، محلولهای ضدمیکروبی، بانداژ‌ها و گازهای استریل و همچنین تمیز و خشک نگه داشتن ناحیه‌ی تحت درمان، همگی می‌توانند به پیشگیری از بروز عفونت کمک کنند. درصورت بروز عفونت، این عارضه می تواند بهبودی پوست را مختل کرده، خون را نیز تحت تاثیر قرار دهد و سبب ایجاد یک بیماری جدی و تهدیدکننده به نام سپسیس شود. دیابت نیز یکی از ریسک‌ فاکتورها و عوامل خطرزا برای ابتلا به عفونت پس از عمل جراحی بازسازی فلپ است.

درصورتی که بیمار پس از انجام عمل هیچ عارضه‌ای را تجربه نکند، بعد از گذشت چند ماه بهبودی کامل خواهد داشت. اغلب بیماران نیازمند استفاده از تشک‌های مخصوص یا تخت‌های سیال‌کننده‌ی هوا خواهند بود تا فشار وارد برناحیه‌ی درگیر در طول دوره درمان کاهش یابد. همچنین ممکن است بیمار بالشتک‌هایی باشد که مخصوص ناحیه‌ی درگیر است تا فشار وارد بر آن را کاهش دهد و تعدیل سازد. پرستاران باید بیمارانی را که تحت عمل جراحی بازسازی فلپ قرار گرفته‌اند به طور منظم برروی تخت جابه‌جا کنند و برگردانند تا فشار متمرکز بر یک ناحیه نباشد.

آیا جراحی بازسازی فلپ سبب بهبود زخم بستر می‌شود؟

بازسازی فلپ آخرین گزینه‌ی درمانی برای بیماران مبتلا به زخم فشاری شدیدی است که قابل درمان و بهبود نیست. زخم‌های غیر قابل التیام ممکن است بیش از حد وسیع یا عمیق باشند و به خودی خود بهبود نیابند – به ویژه اگر ناحیه‌ی درگیر دچار عفونت یا التهاب شده باشد. بازسازی فلپ می تواند یک لایه پوست سالم و محکم را در ناحیه‌ی درگیر قرار دهد که سبب رشد و بازسازی سلولهای آسیب‌دیده و بسته‌شدن زخم شود.

بازسازی فلپ برای تمامی بیماران توصیه نمی‌شود. تجویز این جراحی بایستی تحت نظر پزشک و براساس عوامل متعددی درخصوص سوابق بیمار و نوع آسیب صورت گیرد. بیماران مبتلا به ضایعات نخاعی بیشترین افراد کاندید برای جراحی بازسازی فلپ جهت درمان زخم‌های فشاری هستند. جراحی موفقیت آمیز بازسازی فلپ می تواند از بروز عفونت جلوگیری کرده و عوارض مربوطه را کاهش دهد. شما می‌توانید درخصوص ریسک‌فاکتورها و گزینه‌های درمانی پیش رو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و اطلاعات بیشتری درخصوص جراحی بازسازی فلپ کسب کنید.

منبع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا