خانه » وبلاگ » فواید جوراب دیابتی
مزایای جوراب دیابتی

فواید جوراب دیابتی

نحوه‌ی انتخاب جوراب دیابتی

فواید جوراب دیابت | مانیکان

آیا می‌دانستید که یک جوراب ساده می‌تواند به حفظ سلامت بدن کمک کند؟ این نکته برای 420 میلیون نفر در سرتاسر جهان که مبتلا به دیابت هستند، صدق می‌کند.

مشکلات پا در افراد دیابتی شایع است. در این افراد، آسیب عصبی که نوروپاتی نامیده می شود، می تواند سبب ایجاد درد، سوزن سوزن شدن و بی‌حسی پاها شود. بی‌حسی پاها به این معناست که آسیب اندام‌ها می تواند بدون متوجه شدن افراد اتفاق بیفتد. بیماری‌هایی مانند ناهنجاری فرم پا و یا گردش خون ضعیف می توانند این مشکل را تشدید کنند – و این مشکل بزرگی است که نباید نادیده گرفته شود. هر 20 ثانیه یک نفر در جهان یکی از اعضای بدن خود را بر اثر دیابت از دست می دهد.

خوشبختانه، استفاده از جوراب دیابتی و مراقبت‌های هوشمندانه می تواند تا حد زیادی تاثیرگذار و مفید باشد.

جوراب دیابتی چیست؟

جوراب دیابتی محصولی است که به طور خاص برای افراد دیابتی طراحی و ساخته شده است. این جوراب‌ها دارای پدهای مخصوص بوده و نخ و الیاف به کاررفته در ساختار آن مانع از آسیب دیدن پاها و درمعرض خطر قرار گرفتن آنها می شوند. با این وجود، برخی از جوراب‌های عادی هم می توانند نیازهای افراد مبتلا به دیابت را برآورده سازند.

دکتر سواپنیل خار، استادیار پزشکی بالینی دپارتمان غدد درون‌ریز، دیابت و متابولیسم دانشکده پزشکی دانشگاه ایندیانا در این باره می گوید: “هم جوراب دیابتی و هم جوراب های عادی متنوعی وجود دارند که باید بررسی کنید. چرا که علم پزشکی، گزینه‌های فراوانی را برای افراد دسترس‌پذیر کرده است.

مزایای جوراب‌های دیابتی برای سلامتی افراد

افراد مبتلا به دیابت با استفاده از جوراب های مناسب می توانند از پاهای خود در برابر فشار و ایجاد زخم محافظت کنند. جوراب های دیابتی فضای نرم و راحتی را برای پاها فراهم کرده و از بروز اصطکاک‌های منجر به تاول و زخم جلوگیری می کنند.

مطالعات حاکی از آنند که 15 تا 25% افراد مبتلا به دیابت در طول زندگی خود دچار زخم پای دیابتی می شوند و زخم‌های باز می توانند منجر به عفونت شده و دردسرساز باشند. در 85% از موارد قطع عضو مربوط به دیابت، در ابتدا تشکیل زخم در عضو درگیر رخ داده بود. نکته‌ی قابل تامل‌تر این است که حدود 80% از این موارد قطع عضو قابل پیشگیری هستند. همچنین، میزان مرگ و میر در طی پنج سال پس از قطع عضو غیرتروماتیک پا بسیار بالاست.

درصورت ابتلا به دیابت، حتما چکاپ مداوم پا و معاینه آن توسط پزشک را درنظر داشته باشید، چرا که این امر می تواند از بروز مشکلات و عوارض در پای شما جلوگیری نماید. جوراب هایی که پا را به خوبی می پوشانند، جابه‌جا نمی شوند و پاها را خشک نگه می دارند، کمک کننده و موثرند.

چه افرادی باید از جوراب دیابتی استفاده کنند؟

هر فردی که مبتلا دیابت است می تواند دچار عوارض مرتبط با پا شود. این نکته حتی در خصوص افرادی که ریسک فاکتورهای اندکی دارند نیز صدق می کند. از این رو، همه افراد مبتلا به دیابت باید مراقب پاهای خود باشند، اما بهتر است افرادی که در معرض خطر متوسط تا بالای ابتلا به عوارض مرتبط با پا هستند، حتما از جوراب دیابتی استفاده کنند. حتی کسانی که سابقه ابتلا به زخم پا را نیز نداشته اند می توانند به سرعت دچار این عارضه شوند.

چنین عارضه ای می تواند به سرعت و در عرض یک آخر هفته ایجاد شود. نقطه آغاز چنین اتفاقی می تواند به سادگی پوشیدن کفش های نامناسب در یک مراسم ازدواج باشد.

جوراب دیابتی راهی آسان و کم هزینه برای جلوگیری از بروز مشکلاتی است که تاثیر غیرقابل جبرانی بر زندگی فرد خواهند داشت.

جوراب دیابتی در مقایسه با جوراب فشاری

جوراب دیابتی به منظور جلوگیری از تحریک پوست و محافظت از پا طراحی شده است. از سوی دیگر، جوراب های فشاری به منظور مبارزه با تورم پا از طریق افزایش سرعت جریان از پا به سمت اندام‌های فوقانی و همچنین جلوگیری از احتباس مایعات در بدن طراحی شده‌اند. برخی از جورابهای دیابتی دارای خاصیت فشرده‌سازی هستند، که در متریال سازنده‌ی آنها قرار داده شده است. افراد مبتلا به دیابت که دچار ورم پا نیز هستند، ممکن است لازم باشد از جوراب‌هایی با این خاصیت فشرده‌سازی خفیف استفاده کنند. از آنجایی که بسیاری از افراد مبتلا به دیابت مشکلات مربوط به گردش خون را تجربه می کنند، بهتر است در صورت ابتلا به دیابت، با پزشک خود مشورت نمایید که آیا لازم است از فشرده‌سازی استفاده کنید یا خیر.

هنگام خرید جوراب دیابتی باید چه نکاتی را در نظر داشت؟

جوراب‌ها محصولاتی نیستند که خرید یک سایز و یک مدل آنها برای همه افراد مناسب باشد. و این امر برای افراد مبتلا به دیابت دقت بیشتری نیز لازم دارد.

نوع جوراب‌هایی که افراد بدان نیاز دارند باید شخصی سازی شود. او افراد را نسبت به مشورت با پزشک درخصوص انتخاب مناسب ترین جوراب دیابتی، ترغیب می کند. در زیر موارد مهمی که باید در نظر داشته باشید، آمده است:

  • الاستیسیته (کشسانی)

کسی از پوشیدن جورابهای شل و بدون حالت استقبال نمی کند، اما باید توجه داشته باشید که از پوشیدن جورابهایی که کشسانی بالایی دارند، خودداری نمایید. زیرا این ویژگی می تواند گردش خون را دچار اختلال کرده و جریان خون در پاها را محدود نماید. بهتر است از جورابهایی استفاده کنید که لبه‌های انتهایی جوراب (در مچ یا ساق پا) بیش از حد چسبنده و تنگ نباشد.

  • متریال نرم

افراد مبتلا به دیابت باید با لطافت با پاهای خود رفتار کنند. به دنبال جورابهای ساخته شده از الیاف و متریال نرم مانند بامبو یا پشم باشید. این نوع نخ‌ها روی پوست ساییده نمی شوند و می‌توانند به جلوگیری از اصطکاک که مسبب ایجاد تاول می‌شود، کمک کنند.

  • حذف رطوبت

آسیب عصبی می تواند توانایی بدن برای کنترل رطوبت پا را تحت تاثیر قرار دهد. محیط مرطوب نیز سبب تحریک عفونت می‌شود. از این رو، بهتر است از جورابهایی استفاده کنید که متریال ضدرطوبت در ساخت آنها به کار گرفته شده باشد. الیاف اکریلیک می تواند به خشک نگه داشتن پا کمک کند.

  • فاقد درز

درز‌های جوراب می توانند سبب ایجاد نقاط فشار روی پاها شوند. افراد مبتلا به دیابت باید از جورابهایی استفاده کنند که در قسمت نوک انگشت پا، فاقد درز باشند تا خطر بروز تاول‌هایی که می توانند منجر به ایجاد زخم پا شوند را کاهش دهند.

  • پد

وجود یک لایه‌ی پدمانند در داخل جوراب می تواند سبب احساس راحتی بیشتری شود. علاوه بر این، مزایای مهمی نیز دارد. وجود پد می تواند سبب محافظت از پا در برابر آسیب شود. اگر پد جوراب به رنگ روشن باشد، می تواند مشکلات ایجاد شده در پا را نیز نشان دهد. حتی اگر خونریزی یا ترشحات ناشی از زخم پا را احساس نکنید، رنگ روشن جوراب سبب نمایان شدن آن و متوجه شدن شما می گردد.

جوراب دیابتی را از کجا تهیه کنیم؟

جورابهای دیابتی را می توان از فروشگاه‌های لوازم پزشکی، داروخانه‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی پیدا کرد. برخی جورابها صرفا مخصوص افراد دیابتی نیستند، اما می توانند نیازهای این افراد را برآورده سازند.

در خرید جوراب دیابتی، نهایت دقت را داشته باشید. هیچگونه استانداردسازی در بازار وجود ندارد. اما نکته مهمی که باید همواره در نظر داشته باشید این است که بایستی روزانه جوراب بپوشید و هرگز پابرهنه و بدون جوراب نباشید.

خوشبختانه گزینه‌های مختلف و متنوعی برای خرید جوراب دیابت وجود دارد و برخی از آنها مقرون به صرفه و نسبتا ارزان قیمت هستند. اگر جوراب دیابتی موردنظر شما مردانه باشد، قیمت حدودی یک جفت جوراب دیابتی ساخته شده از پنبه و اکریلیک می تواند قیمتی معادل 200 هزار تومان داشته باشد.

قیمت این جورابها بسته به جنس و سایز آنها متغیر است. اما به طور کلی می توان گفت که یک جفت جوراب یونیسکس ساخته شده از الیاف پنبه، نایلون و نقره که تا بالای زانو باشد، حدودا قیمتی معادل 400 هزار تومان خواهد داشت.

نگهداری جوراب دیابتی

درصورتی که به خوبی از جورابهای دیابتی مراقبت و نگهداری شود، حدود 6 ماه دوام خواهند داشت. این جورابها را در کیسه لباس مشبک بشویید و بگذارید در هوا خشک شوند. همچنین می توانید آنها را با حرارت اندک خشک نمایید. بهتر است جورابهایتان را به صورت منظم از نظر وجود هرگونه پارگی و ساییدگی بررسی نمایید. پارگی و ساییدگی می تواند به پوست آسیب رسانده و باید آنها را تعویض کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا