پماد زخم پای دیابتی | مانیکان
طبق مطالعهای که اخیراً انجام شد، تا سال ٢٠٣٠، حدوداً ٥٥٠ میلیون نفر در سراسر دنیا به دیابت مبتلا خواهند شد. این مسئله ثابت میکند که دیابت، درمیان بیماریهای غیرعفونی بالاترین میزان رشد را داشته است.
در بیشتر موارد، زخم پا شایعترین عارضه در بیماری دیابت است. این زخمها در اثر آسیب به رگها یا اعصاب اطراف پا ایجاد میشوند. این آسیبدیدگی تنها به دلیل کنترل نشدن و یا بالا بودن سطح قند خون اتفاق میافتد.
چیزی که در موارد این چنینی بیشتر باعث نگرانی میشود، عدم آگاهی فرد از شدت زخم به دلیل بیحسی پا است. از این رو به افراد مبتلا به دیابت توصیه میشود که علائم و نشانههای زخم پای دیابتی را بهطور مرتب تحت کنترل داشته باشند.
درمان زخم پای دیابتی در مراحل اولیه آسان است. کرمها یا پمادهایی برای زخم پای دیابتی در دسترس هستند.
بهترین پماد زخم پای دیابتی خارجی:
کرم ترمیم کننده زخم دیابتی دکتر کامکار

“* کامو هیل”*
*حاوی عسل ، روغن زردچوبه ، اکسید روی، روغن کنجد ، روغن زیتون ، روغن بادام *
وعصاره های:
چای سبز
*آرنیکا *
مورد
*آلوئه ورا *
کالاندولا
Kamo Heal
1-ترمیم انواع درجه از زخم های دیابتی
2-پیشگیری از ایجاد زخم دیابتی با خونرسانی و اکسیژن رسانی به بافت
3-افزایش آنژوژنز (رگ زایی) بافت و نتیجتا افزایش خونرسانی وتسریع روند بهبود زخم های دیابتی
4-تحریک ایمنی بدن و تجدید پذیری مجدد بافت
5- بازسازی پوست در کوتاه ترین زمان و جلوگیری از تغییر رنگ و به جاماندن آثار زخم بعد بهبودی
6-افزایش آبرسانی و الاستیسیته پوست
7-کاهش التهابات پوستی ناشی از زخم های دیابتی با اثر قابض محصول
8-اعمال اثر ضد میکروبی و کاهش احتمال عفونت در موضع زخم( براساس مقاله علمی انتشارات انستیتو رازی)
نكته:
باتوجه به نوع زخم وماده مؤثره هركداميك ازتركيبات تشكيل دهنده محصول؛ميزان درصدمتفاوت ميباشد.
کرم ترمیم کننده پوست آسیب دیده کامودرم دکتر کامکار

کرم ترمیم کننده دکتر کامکار کاملا گیاهی است و ترکیبی از روغن ها و عصاره های تعدادی از گیاهان چون زردچوبه ، چای سبز ، کنجد ، آلوئه ورا ، آرنیکا ، روغن بادام شیرین و عسل می باشد که بدون هیچ گونه مواد شیمیایی که ممکن است با سایر داروهای بیمار تداخل داشته باشد یا وی را دچار عوارض جانبی کند ، طی سالها تحقیق در شرکت عطراگین توسط گروهی از کارشناسان فرموله و تولید شده است.براساس تحقیقات بالینی که در مراکز مختلف انجام شده است.
استفاده از این کرم گیاهی بدون هیچ عارضه خاصی ، باعث تسریع در روند التیام ، شدت خونرسانی ، میزان ایجاد بافت مزانشیمی و نیز باعث از بین رفتن التهاب زخم و کاهش چشم گیر وسعت زخم و شدت زخم در زخمهای بستر ، پای دیابتیک ، سوختگی ، زخم لیزرتراپی و پرتودرمانی شده ؛لذا می توان از این کرم به عنوان ترمیم کننده در بهبود زخمهای نام برده استفاده کرد چرا که دارای خواص التیام بخشی ، ضد التهابی و ضد میکروبی می باشد.
پماد درمان زخم دیابتی شنجار سینامه :

پماد درمان زخم شنجار حاوی عصاره ریشه گیاه ابوخلسا یا هواچوبه Arnebia Euchroma است که می تواند با تسهیل فرآیند تشکیل لایه اپیتلیال پوستی، کاهش سلول های التهابی در محل زخم، افزایش رگ زایی و کمک به شکل گیری ماتریکس خارج سلولی، روند بهبود زخم دیابتی را سرعت ببخشد. بیماری دیابت با گلیکولیزه کردن بافت های بدن شامل بافت های عروق و اعصاب، سبب بروز مشکلات عروقی و نوروپاتی می شود که در اندام های انتهایی مثل دست و پا روند خون رسانی و بهبود زخم را به چالش می کشد. پماد درمان زخم دیابتی شنجار به سبب دارابودن ترکیبات کاملاً طبیعی تاثیرات مخرب مواد شیمیایی را نداشته و احتمال حساسیت زایی آن با توجه به بررسی ها بسیار پایین است. پماد زخم شنجار در روند ترمیم جای زخم بسیار موفق بوده و از لحاظ هزینه ای بسیار به صرفه است.
پماد زخم دیابت درماهیل (زراوند)

پماد زخم دیابت درماهیل (زراوند) یک فرآورده مبتنی بر طب سنتی ایران است که جهت درمان عفونت های ناشی از زخم دیابت مورد استفاده قرار می گیرد. مواد موثره موجود در فرمولاسیون این پماد از جمله ترکیبات نفتاکینونی مانند آلکانین و شیکونین و ترکیبات فنی مثل فلاونوئید بدست آمده از عصاره ابوخلسا دارای خواص ضد قارچی ضد میکروبی و ضد التهابی می باشند. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در پماد موجب به دام انداختن رادیکال های آزاد می شود که نقش بسزایی در ترمیم زخم و جلوگیری از عفونت زخم دیابتی دارد. همچنین وجود موم زنبور عسل در این ترکیب اثرات درمانی دارو را در ترمیم زخم دیابتی دوچندان نموده است.
گیاه ابوخلساء از گذشته کاربردهای زیادی در درمان انواع زخم داشته است. بر طبق منابع متعدد طب سنتی گیاه ابوخلساء (هواچوبه ) جهت درمان زخم و زخم های عفونی کاربرد دارد. عصاره ریشه گیاهان خانواده بوراگیناسه از جمله گیاه ابوخلساء یا آلکانا طی قرن ها به خاطر خواص ضد التهابی آنها مورد استفاده قرار میگرفته است.
پماد آلفا

پماد آلفا یکی از ترمیم کننده های پوستی طبیعی می باشد.
این پماد صددرصد از مواد طبیعی ساخته شده است. پماد آلفا درد ناشی از سوختگی را تسکین میدهد، از التهاب جلوگیری می کند، باعث گردش افتادن خون در اطراف زخم می شود و همین باعث می شود که ضعف در مدت زمان کوتاهی درمان شود و پوست ترمیم شود.
این پماد یکی از بهترین داروها برای از بین بردن جای زخم در خراشیدگی و بریدگی ها می باشد. اگر پس از استعمال این دارو سخت دچار خارش تحریک شود باید به پزشک مراجعه کرد. ولی نباید استفاده از آلفا قطع نشود. در بسیاری از موارد در اواسط استفاده از پماد آلفا، در زخم، سوزشی دزر زخم رخ میدهد که نشانه بهبودی می باشد. در هنگام استفاده از این دارو برای گرفتن نتیجه ی بهتر، باید داروهای دیگر موضعی روی زخم و سوختگی حذف شوند.
- کلوتریمازول
کلوتریمازول یکی از مؤثرترین پمادها برای پیشگیری و درمان عفونت در زخم پای دیابتی به شمار میآید. این پماد در یک دستهبندی دارویی به نام ایمیدازول قرار میگیرد. این لوسیون ضدقارچ، رشد قارچهایی که عامل عفونت هستند را متوقف میکند. کلوتریمازل با نامهای تجاری فانگوئید، لوتریمین و غیره در دسترس است
- سیلور سولفادیازین
پانسمانها و پمادهای نقره احتمالاً بهترین راه ترمیم زخم پای دیابتی هستند. سیلور سولفادیازین نوعی آنتیبیوتیک موضعی است که از زخمهای باز در برابر عفونت مراقبت میکند. این لوسیون با جلوگیری از رشد باکتری در محل زخم و پیشگیری از گسترش باکتری به بافتهای پوستی اطراف آن یا در خون، ریسک ابتلاء به عفونتهای مزمن خونی (سپسیس) را کاهش میدهد. سیلور سولفادیازین تحت عنوان تجاری سیلوادین موجود است.
- پلیهگزامتیلن بیگوانید
پلیهگزامتیلن بیگوانید که با نام تجاری PHMB یا پلیهگزانید هم شناخته میشود، یک ضدعفونیکننده است که در موارد زخم پای دیابتی بسیار کاربرد دارد. این دارو با خاصیت ضدمیکروبی از رشد و تکثیر پاتوژنها (عوامل بیماریزا) در زخم پای دیابتی و اطراف آن پیشگیری میکند. در نتیجه، PHMB به طور مؤثری از ایجاد عفونت در زخم پای دیابتی جلوگیری کرده و با آن مبارزه میکند.
- کادوکسومر-آیودین
کادوکسومر-آیودین پماد دیگری است که برای پانسمان زخم پای دیابتی از آن استفاده میشود. کادوکسومر خاصیت ضدعفونیکنندگی و ضدمیکروبی دارد. پماد کادوکسومر-آیودین با برداشتن ضایعات پوستی و سلولهای عفونی روند ترمیم زخم را بهبود میبخشد. کادوکسومر-آیودین با نام تجاری آیدوزورب به فروش میرسد.
- پماد عسل مدیکال
عسل، گزینهای برای پانسمان زخم پای دیابتی به شمار میآید. این ماده با خاصیت ضدالتهابی، ضدعفونیکنندگی و آنتی بیوتیک به کاهش درد و خارش در زخم پای دیابتی کمک میکند. استعمال موضعی عسل، pH پوست را پایین میآورد و در نتیجه، در رشد بافتهای جدید و ترمیم سریعتر آنها مؤثر است. مزایای متعدد عسل باعث شده که در ساخت پمادهایی مانند مانیوکا، First Honey و غیره به کار گرفته شود.
- مترونیدازول
این پماد برای زخم پای دیابتی که دارای عفونت باکتریایی بیهوازی است، بسیار مؤثر است. مترونیدازول دارای خاصیت آنتیبیوتیک است و در نتیجه در جراحتهای باکتریایی در زخم پای دیابتی کمک کننده خواهد بود. این دارو خواص ضدالتهابی دارد و میتواند التهاب و قرمزی اطراف زخم پای دیابتی را کاهش دهد. مترونیدازول با نام تجاری متروژل و نوریتات به فروش میرسد.
- باسیتراسین زینک
پماد باسیتراسین زینک در مراحل اولیهی زخم پای دیابتی مؤثر است. این پماد موضعی از رشد میکروب در بریدگیها، خراشیدگیها و جراحات جزئی کمککننده است و از آنها در برابر عفونت و تبدیل شدن به زخمهای مزمن دیابتی مراقبت میکند. این دارو با نام تجاری Baciguent به فروش میرسد.
این موارد مؤثرترین و رایجترین پمادها برای زخم پای دیابتی هستند. دورهی استفاده از پماد برای زخم پای دیابتی به شرایط بستگی دارد.
توصیه: از هر پمادی تنها پس از مشورت با پزشک استفاده کنید. از زیادهروی در هر نوع خوددرمانی یا داروهایی که پزشک برای شما تجویز نکرده خودداری کنید. این کار تنها به نفع خود شماست.
همچنین، با پیروی کردن از این توصیهها میتوانید اطمینان داشته باشید که زخم پای دیابتی خیلی زود بهبود پیدا میکند:
- غذاهای سرشار از زینک باعث میشود سطح قندخون تحت کنترل باشد. زینک باعث بهبود فوری بافتهای بدن میشود. در نتیجه، مصرف تخممرغ، سبزیجات و مغزهای خوراکی را فراموش نکنید.
- روغن بذر کتان تأثیری معجزهآسا بر زخم پای دیابتی دارد. این روغن سرشار از اومگا ٣ است که برای سلامت عروق بسیار مهم است. در نتیجه، روند ترمیم زخم پای دیابتی را بهبود میبخشد.
- ویتامین E از عفونت در زخم پای دیابتی جلوگیری میکند. بنابراین باید بهطور مرتب از آووکادو، فلفل دلمهای و مغزهای خوراکی استفاده کنید.
- قهوه برای بهبود جریان خون در پا بسیار مؤثر است. افزایش جریان خون با تحریک سیستم ایمنی بدن با عفونت در زخم پای دیابتی مبارزه میکند و آن را بهسرعت بهبود میبخشد.
اگر وضعیت زخم پای دیابتی وخیم بود
تمام مواردی که در بالا به آنها اشاره شده، بیشتر در پیشگیری از زخم تأثیر دارند. با این حال پمادهای زخم پای دیابتی در مراحل اولیه نیز عملکرد مؤثری خواهند داشت. ولی اگر زخم مزمن باشد، شاید عفونت فوراً بهبود پیدا نکند.
حالا باید چه اقدامی انجام دهیم؟
در چنین شرایطی، مراجعه به پزشک شدیداً توصیه میشود. دکتر پای شما را معاینه میکند و سپس مؤثرترین راه درمان زخم را به شما معرفی خواهد کرد. در بیشتر مواردی که زخم وضعیت وخیمی پیدا کرده، جراحی عروق پا بهترین گزینه است. این نوع جراحی زیاد سخت نیست و روند بهبودی بیمار هم به سرعت اتفاق میافتد.
پس اگر با علائم جدی زخم پای دیابتی درگیر هستید، بدون فوت وقت به پزشک مراجعه کنید.