خانه » وبلاگ » درمان خانگی زخم پا دیابتی
درمان خانگی زخم پای دیابتی

درمان خانگی زخم پا دیابتی

نکات درمانی برای مراقبت از زخم دیابتی و زخم های پا در منزل

بیماران مبتلا به دیابت می توانند در معرض خطر زخم پای دیابتی، عفونت و عوارض ناشی از این عفونت ها باشند. زخم پای دیابتی، بیماران را در معرض خطر بیشتری برای بستری شدن در بیمارستان و نیاز به جراحی یا قطع عضو قرار می دهد. در واقع، بر اساس CDC، سالانه ۱۳۰۰۰۰ بستری برای قطع عضو در بیماران دیابتی وجود دارد. بیش از 11.8 درصد از مبتلایان به دیابت زخم دارند و بسیاری ممکن است به جراحی نیاز داشته باشند. این بدان معنی است که مراقبت از زخم برای زخم پای دیابتی و همچنین پیشگیری از آن، از اهمیت بالایی برخوردار است.

اگر بیمار در پاهای خود بی حسی داشته باشد، ممکن است ایجاد زخم پا را احساس نکند. زخم پای دیابتی که از یک ضایعات یا بریدگی کوچک شروع می شوند می توانند ناخودآگاه به یک زخم عمیق تبدیل شوند. پاهای خود را چک کنید و قند خون خود را کنترل کنید.

چه دیابت داشته باشید و چه از یکی از عزیزانتان مراقبت می کنید که نیاز به درمان زخم دیابت پا دارند، دکتر متخصص زخم دیابتی می توانند به طور موثر به بهبود زخم شما کمک کرده و از عوارض بیشتر جلوگیری کنند. در اینجا ما در مورد مراقبت از پای دیابتی و چگونگی به حداقل رساندن عواقب آسیب زای زخم صحبت خواهیم کرد.

چگونه از زخم های پای دیابتی مراقبت می کنیم و چگونه یک زخم پای دیابتی را تمیز می کنیم؟

مراقبت از زخم پای دیابتی بر ایجاد یک محیط سالم در زخم به منظور مهاجرت سلولهای جدید پوست در سراسر زخم تمرکز دارد. این اغلب شامل مرطوب نگه داشتن زخم است. با این حال، اگر زخم بیش از حد مرطوب شود، به دلیل تخلیه بیش از حد ترشحات از داخل زخم، ممکن است به پانسمان جاذب تری نیاز داشته باشید.

برای مراقبت مناسب از زخم، زخم را با سرم شستشو تمیز کنید، یک ژل موضعی یا داروی پماد آنتی بیوتیکی را روزی یک بار، طبق توصیه پزشک روی زخم بمالید.

گاهی اوقات برخی از پمادها می توانند به درمان زخم هایی که با مواد فیبری و زرد پوشیده شده اند (بسیار شبیه زخم سوختگی)، کمک کنند. سایر پمادها برای زخم پای دیابتی شامل پمادها یا کرم های ضد باکتری موضعی است که می تواند به تمیز نگه داشتن زخم کمک کند.

پس از تمیز کردن زخم و استفاده از پماد، بهتر است زخم را با یک پانسمان گاز تمیز بپیچید.

زخم را پوشیده و مرطوب نگه دارید

مادران ما ممکن است به ما گفته باشند که “هوا دادن” به زخم به بهبود سریعتر آن کمک می کند. با این حال، ما کشف کرده ایم که عکس این قضیه درست است. اگر یک لایه مرطوب زیر باند پوشیده شده باشد، سریعتر بهبود می یابند. تنها استثنا زمانی است که زخم بیش از حد از داخل تخلیه ترشحات دارد، که نیاز به پانسمان جاذب بیشتری دارد (مانند فوم آلوین).

برای مراقبت مناسب از زخم، زخم را با سرم شستشو تمیز کنید، یک ژل موضعی یا داروی پماد آنتی بیوتیکی را روزی یک بار، طبق توصیه پزشک روی زخم بمالید. پس از هر بار استفاده، زخم را با یک پانسمان گاز تمیز بپیچید.

سطح قند خون را به دقت کنترل کنید

بیماران مبتلا به دیابت می دانند که نظارت دقیق بر سطح گلوکز خون چقدر مهم است. این امر به ویژه در صورت داشتن زخم پا، که به عنوان زخم پای دیابتی شناخته می شود، مهم است.

وقتی سطح گلوکز خون بالا باشد، از ترمیم بافت های ما جلوگیری می کند. سطوح بالای گلوکز می تواند منجر به بیماری عروق خونی کوچک شود و همچنین جریان خون را در ناحیه درگیر روند بهبودی محدود می کند. فقدان جریان خون کافی برای التیام زخم، بسیار شبیه رشد گل بدون آب است – این اتفاق نمی افتد.

فشار روی پای خود را کاهش دهید

مهمترین جنبه ترمیم زخم “کاهش فشار روی زخم” است. مراقبت از زخم پا مانند محوطه سازی علف های تازه کاشته شده است. برای بهبودی نیاز به مراقبت و زمان دارد و در مورد زخم پای دیابتی، ممکن است نیاز باشد که روی پا وزن نگذارید. مطالعه ای روی 49 بیمار در سال 2017 نشان داد که “در حالی که راه رفتن ممکن است بهبود زخم را به تأخیر بیندازد، ایستادن محافظت نشده ممکن است یک مقصر حتی ناشناخته تر و شوم تر باشد.” به طور خاص، این مطالعه نشان داد که مدت زمان “ایستادن” تنها متغیر پیش بینی کننده عمده بهبود در 12 هفته است و تقریباً سه برابر مهمتر از مدت زمان “راه رفتن” در زخم های نوروپاتیک پا است.

به عنوان بخشی از روند کاهش فشار روی پا، برای درمان زخم دیابت، از بیماران مبتلا به زخم پای دیابتی یا زخمهای ترومایی خواسته میشود تا چندین روز از راه رفتن مستقیم روی زخم تا زمان بهبودی خودداری کنند. در حالی که این ممکن است برای بیمارانی که به زندگی پرمشغله عادت کرده اند دشوار باشد، وسایلی مانند کفشهای بعد از عمل ارتوپدی، آتل های بادی، و گچهای کاملاً تماسی (TCC)، میتوانند برای شرایطی که شما مجبور به جابجایی هستید، امکان آن را فراهم کنند. مطالعات نشان می دهد که پوشیدن مداوم چنین چکمه هایی می تواند با کاهش فشار مستقیم، روند بهبود را به میزان قابل توجهی سرعت بخشد.

پیشگیری از زخم های دیابتی

در حالی که زخم پای دیابتی برای بیماران دیابتی رایج است، اما اغلب قابل اجتناب است. شما می توانید با بررسی روزانه علائمی مانند ضربه جدید به پا، ناخن های فرورفته، زخم، کبودی، بریدگی، تغییر رنگ و تاول، از ایجاد زخم بر روی خود یا یکی از اعضای خانواده پیشگیری کنید. ممکن است بررسی پای خود برای شما دشوار باشد، بنابراین از یک آینه یا کسی برای کمک استفاده کنید.

شایان ذکر است، برخی از افراد ممکن است در معرض خطر بیشتری برای زخم پای دیابتی نسبت به دیگران باشند، اگر موارد زیر را داشته باشند:

نوروپاتی دیابتی

گردش خون ضعیف

سابقه سیگار کشیدن

قند خون بالا

سابقه بدشکلی پا (مانند بونیون یا قوس بلند)

داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی (استروئیدها و غیره)

کفش نامناسب

در مرکز مراقبت از زخم مانیکان، متخصص های مراقبت از زخم ما می توانند با ارائه تجهیزات لازم و مراقبت از زخم برای درمان پای دیابتی شما، به مدیریت خطر شما کمک کند.

ترمیم زخم توسط متخصصین معتبر پا و مچ پا

کلینیک زخم دیابتی ، متخصصین خبره در درمان زخم های طول کشیده و مزمن دارند. ما به عنوان یک کلینیک جامع مراقبت از زخم، ارزیابی کامل، معاینات گردش خون، بررسی با اشعه ایکس، درمان تخصصی، درمان های پیشرفته ترمیم زخم پا، پیوند (شامل بافت مبتنی بر سلول های بنیادی آمنیوتیک)، پیوند پوست، آموزش بیمار و جراحی را در صورت لزوم ارائه می دهیم. هدف ما این است که زخم پای دیابتی را هر چه سریعتر و بدون دردسر ترمیم کنیم و عفونت و عوارض پای دیابتی را (مانند اسکار و عود) از بین ببریم.. ما یک تشخیص و برنامه کامل برای مدیریت حرفه ای مراقبت از زخم پای شما تدوین خواهیم کرد.

Tips for Diabetic Foot Care, Wound Infection and Treatment (certifiedfoot.com)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا