ارتباط کرونا و زخم بستر

افزایش خطر بروز زخم بستر در بیماران مبتلا به کرونا

ارتباط زخم بستر و کرونا | مانیکان

افزایش خطر بروز زخم بستر در بیماران کووید ١٩

زمانی که بیمار روی تخت است و نمی‌تواند حرکت کند، در معرض خطر زخم‌ بستر قرار می‌گیرد. زخم‌ها و آسیب‌های فشاری نام دیگر زخم بستر هستند؛ زخم‌هایی که به دلیل فشار وارد شده روی پوست هنگام دراز کشیدن روی تخت برای مدت‌زمانی طولانی ایجاد می‌شوند. شدت این زخم‌ها متفاوت است و بسته به وخامت‌شان، درجه‌بندی می‌شوند.

زمانی که بیمار دچار زخم بستر درجه ٤ می‌شود، در معرض خطر عفونت زخم قرار می‌گیرد و حتی ممکن است دچار بافت‌مردگی شود. این عارضه برای بیماران خطرناک است، مخصوصاً در زمان شیوع کووید ١٩.

اگر یکی از عزیزان‌تان بستری است یا از مشکلات سلامتی رنج می‌برد ممکن است بیشتر در معرض خطر زخم بستر باشد. اگر به زخم بستر مبتلا شده و دچار عفونت شود، پیامد آن کشنده خواهد بود.

چرا در زمان شیوع کووید ١٩ امکان بروز زخم بیشتر است؟

زخم بستر بیشتر زمانی بروز پیدا می‌کند که بیمار نتواند از تخت بیرون بیاید یا برای پیشگیری از فشار وارد شده روی پوست، مرتباً حالت قرارگیری بدنش را عوض کند. با این‌که ممکن است این زخم‌ها کوچک باشند و باعث مرگ‌ومیر نشوند، ولی خلاف آن هم امکانپذیر است. بیشتر از دو و نیم میلیون نفر از بیماران هرساله به زخم فشاری مبتلا می‌شوند و هیئت ملی مشاوره زخمهای فشاری (NPIAP) گزارش داده که زخم فشاری سالانه باعث مرگ بیش از ٦٠ هزار نفر می‌شود.

بسیاری از تخت‌های بیمارستان‌های کشور به بیماران مبتلا به کووید ١٩ اختصاص پیدا کرده است. این مسئله نظارت و مراقبت از بیماران را برای کارکنان بخش درمان دشوار کرده، زیرا مسئولیت و وظایف آن‌ها نیز بیشتر شده است. متخصصان بهداشت و درمان نگران بیماران مبتلا به کووید ١٩ هستند، زیرا در زمان بستری بودن در بیمارستان، امکان بروز زخم‌ بستر وخیم در آن‌ها بیشتر است.

پزشکان پیش‌بینی کرده اند که امسال موارد مبتلا به زخم فشاری در اثر ویروس کرونا بیشتر خواهد شد. مراکز کنترل و پیشگیری بیماری تخمین زده‌اند که تا ژانویه ٢٠٢١، روزانه تا ٢٩ هزار مورد در بیمارستان بستری می‌شوند. زمانی که بیمار  به کووید ١٩ پیشرفته مبتلا شود، با یک ونتیلاتور (دستگاه تنفس مصنوعی) به آی‌سی‌یو منتقل می‌شود و در آن‌جا هرچندساعت یک‌‌بار برای پیشگیری از بروز زخم فشاری، بیمار مورد معاینه قرار می‌گیرد.

مهم‌تر از همه این‌که عوامل خطرزا برای یک شخص مبتلا به کووید، به همان اندازه برای بروز زخم بستر هم خطرناک است. شرایطی مانند دیابت، چاقی و سن بالا، بیمار را در معرض ابتلا به ویروس کرونا و بروز زخم فشاری قرار می‌دهد.

چرا زخم بستر کرونا متفاوت است؟

معمولاً، پزشک یا پرستار زمانی که بیمار  به پشت دراز کشیده، کمر او را معاینه می‌کند تا از بروز زخم بستر مطلع شود. با این حال، بیماران کووید ١٩ که در آی‌سی‌یو بستری هستند، به‌صورت دمر یا روی شکم دراز می‌کشند تا به تنفس آسان‌تر آن‌ها کمک کند. این مسئله، چک کردن زخم‌های فشاری را مشکل‌تر می‌کند، زیرا بیمار در وضعیت معمول برای ارزیابی بدنش نیست.

قسمت‌هایی از بدن بیماران کووید ١٩ که پرستارها برای زخم‌های فشاری آن‌جا را معاینه می‌کنند:

  • صورت
  • شانه‌ها
  • زانوها
  • گوش‌ها

 زمانی که بیمار روی شکم دراز می‌کشد، بدن تحمل این وزن را ندارد- به همین دلیل است که بروز زخم‌های فشاری روی کمر بیشتر طول می‌کشد. بافت پوست روی بدن، نرم‌تر است و به دلیل اینکه معمولاً وزن بدن روی آن نیست، در برابر زخم بستر آسیب‌پذیرتر خواهد بود. به همین دلیل است که پرستاران و دیگر کارکنان بخش درمان باید به‌صورت مدوام بیماران مبتلا به کووید را معاینه کنند تا از بروز زخم بستر روی بدن آن‌ها مطلع شوند.

صورت‌های ورم کرده و تجهیزات درمانی مداخله‌آمیز دو عاملی هستند که باعث می‌شوند بیماری که در حال مبارزه با کرونا است، در معرض خطر زخم‌های فشاری قرار بگیرد. مهم‌تر از همه این که امکان عفونی شدن زخم‌ها و افت وضعیت سلامت بیمار وجود دارد. به همین دلیل است که کارکنان بخش درمان باید در این دوران کاملاً مراقب باشند.

ارتباط کرونا و زخم بستر

منبع

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا