پانسمان نقره چیست

پانسمان نقره چیست؟ مزایا و معایب و نحوه اثر گذاری

نحوه اثرگذاری پانسمان زخم نقره به چه صورت است؟ | مانیکان

پانسمان زخم نقره ای حاوی نقره یونی است که در تماس پانسمان با باکتری یا اگزودای زخم به آرامی در فضای زخم آزاد می شود. این امر به کاهش التهاب، درمان عفونت زخم موجود و جلوگیری از ایجاد عفونت جدید کمک می کند.

پانسمان نقره و کاربردها

پانسمان ضد میکروبی ساخته شده از نقره به منظور درمان زخم های عفونی استفاده می شود. نقره یونی خاصیت کشندگی باکتری ها را داشته و به بهبود سریعتر زخم ها نسبت به بانداژها و پانسمان های فاقد نقره یونی کمک می کند. پانسمان های حاوی نقره معمولاً برای مدت طولانی تری نسبت به سایر انواع پانسمان، روی زخم باقی می مانند؛ این مدت زمان به دو هفته نیز می رسد. با این ویژگی، تعداد دفعات تعویض پانسمان کاهش می یابد. پانسمان نقره اغلب برای درمان سوختگی ها، زخم ها، جراحت ها و زخم های جراحی استفاده می شود. بهتر است از قبل با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین برنامه درمانی را برای زخم شما تعیین نماید.

بیشتر بخوانید 👈 انواع پانسمان زخم

پانسمان نقره به صورت پانسمان فومی، ژل زخم، هیدروفیبر و … موجود است. پانسمان های نقره فومی به صورت پدهای سیلیکونی نرمی هستند که به یون نقره آغشته شده اند. این نوع پانسمان‌ها، محیط زخم را مرطوب نگه می دارند تا بهبودی زخم تسریع و تسهیل گردد. با استفاده از یک بانداژ دیگر می توان پانسمان را محکم کرد. ژل زخم حاوی نقره نیز یک هیدروژل چسبناک شفاف است که رطوبت را در شرایطی که لازم است فراهم نموده و در عین حال اگزودای اضافی زخم را به خود جذب می کند. این یک پانسمان اولیه است (مستقیما روی زخم قرار می‌گیرد) و درصورتی که با یک پانسمان ثانویه بر روی آن ترکیب شود تا ژل در جای خود ثابت بماند، بهترین کارایی را دارد. پانسمان های فیبر هیدرولیکی از پارچه نرم و جاذب تشکیل شده‌اند که در تماس با ترشحات زخم به ژل تبدیل می شوند. ساختار منحصر به فرد این پانسمان‌ها به فرم بستر درآمده و احتمال خیس شدگی ناحیه آسیب دیده را کاهش می دهد.

مدتهاست که ثابت شده است نقره یک ماده ضد میکروبی موثر است. در واقع، نقره صدها سال است که به عنوان یک عامل ضد میکروبی موضعی استفاده می شود. در سال‌های اخیر، تعداد زیادی پانسمان حاوی ترکیب نقره یا ترکیبی که نقره را به آرامی در طول زمان آزاد می‌کند، ساخته شده که به مجموعه‌ پانسمان‌های مخصوص مراقبت از زخم اضافه شده است.

متأسفانه در چند سال اخیر استفاده از نقره در پانسمان ها به دلایل متعددی مورد انتقاد قرار گرفته است، از جمله هزینه بالا، ترس از اینکه استفاده از نقره در پانسمان منجر به افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی شود و نگرانی‌هایی در خصوص سمیت این ماده. از این رو تولید و توسعه پانسمان های حاوی نقره تا حدودی محدود شده و استفاده از این پانسمان ها در برخی مناطق از بین رفته است.

نکات لازم درخصوص پانسمان‌های حاوی نقره

  • کاهش بار زیستی در زخم هایی که عفونی شده اند یا به دلیل وجود میکروارگانیسم ها روند بهبودی آنها کند یا متوقف شده است.
  • استفاده از عملکرد آن به عنوان یک مانع ضد میکروبی جهت جلوگیری از بروز عفونت در زخم هایی که در معرض خطر بالای تشکیل عفونت هستند.
  • نقره تقریبا در تمام مراحل پانسمان زخم گنجانده شده و می‌تواند به عنوان پانسمان اولیه یا ثانویه استفاده گردد. پانسمان های نقره به میزان قابل توجهی در سطح جذب متفاوت هستند. لازم به ذکر است که استفاده از پانسمان نقره منجر به تغییر رنگ سیاه مایل به آبی در بستر زخم می شود و این نباید با عفونت یا نکروز بافت اشتباه گرفته شود.

اقدامات احتیاطی درخصوص استفاده از پانسمان‌های نقره

در ادامه به بررسی شرایطی پرداخته شده است که نباید هنگام وقوع آنها از پانسمان نقره استفاده نمود؛ این موارد شامل:

  • زخم های جراحی که خطر عفونت پایینی دارند.
  • زنان باردار یا شیرده
  • بیمارانی که به نقره یا فلزات حساس بوده یا آلرژی و حساسیت دارند.
  • زخم هایی که با یک عامل دبریدمان آنزیمی درمان می شوند.
  • زخم هایی که علائم و نشانه های عفونت در آنها وجود ندارد، چه موضعی و چه سیستمیک.
  • زخم های مزمن که همانطور که انتظار می رود در حال بهبود هستند.
  • داخل، روی یا نزدیک محل هایی که تحت درمان با رادیوتراپی هستند یا تحت درمان قرار گرفته اند.
  • زخم های کوچک و حاد که بعید است عفونی شوند.
  • زخم هایی که در آن‌ها بافت نکروزه یا آلودگی وجود دارد.
  • زخم های کلونیزه شده با ارگانیسم های متعدد یا بیوفیلم.

پانسمان ‌های نقره برای زخم‌هایی که عفونی شده ‌اند یا زخم‌ هایی که حاوی تعداد زیادی باکتری بوده که روند بهبودی آن‌ها را متوقف کرده ‌اند، بسیار تاثیرگذار خواهند بود. پانسمان های نقره در انواع متعددی در بازار موجود هستند. در صورت استفاده مناسب، این نوع پانسمان ها مقرون به صرفه و بی خطر هستند و می توانند به طور قابل توجهی بار زیستی زخم را کاهش دهند.

در این لینک 👈 علائم عفونت زخم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا