مدت زمان خوب شدن زخم بستر

مدت زمان بهبودی زخم بستر

درمان زخم بستر چقدر طول میکشد

روند بهبودی زخم‌ بستر، که با نام زخم‌ فشاری یا زخم‌ دکوبیتوس نیز شناخته می‌شود، از سه روز تا دو سال طول می‌کشد. این‌که چقدر طول میکشد تا زخم بستر خوب شود، به این بستگی دارد که چقدر گسترش پیدا کرده و چه قدم‌هایی برای درمان آن برداشته شده است.

در اثر زخم فشاری درجه ١، پوست قرمز یا سفید می‌شود، ولی ترک پوستی وجود ندارد. دوره‌ی بهبودی این زخم تا درمان کامل حدود سه روز است. بهترین راه درمان یک زخم در این مرحله، برداشتن فشار از روی آن، تمیز و خشک نگه‌داشتن زخم، نوشیدن آب فراوان و مصرف پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌ها است.

در زخم فشاری درجه ٢، لایه‌‌ی اول و گاهی لایه‌ی دوم پوست شکافته می‌شود. دوره‌ی بهبودی این زخم حدود سه هفته است. به طور کلی درمان زخم درجه ٢ مانند درمان زخم درجه ١ است.

در این میان، زخم فشاری درجه ٣، وخیم‌تر است و شاید روند بهبودی آن تا چهار ماه به طول بیانجامد. زخم درجه ٣، لایه‌ی اول و دوم پوست را می‌شکافد و وارد بافت زیرین می‌شود. در این درجه، زخم عفونی خواهد شد. هرکسی که به زخم درجه ٣ مبتلا شده باشد، باید بلافاصله توسط کلینیک زخم ویزیت شود تا روند بهبودی او را آغاز کنند.

خطرناک‌ترین نوع زخم فشاری، زخم درجه ٤ است. در این زخم، ماهیچه و گاهی استخوان در معرض آسیب قرار می‌گیرد. در این مرحله، خطر عفونت بسیار بالاست. در زخم بستر درجه ٤، ویزیت توسط دکتر زخم بستر الزامی است و ممکن است حتی نیازمند جراحی زخم بستر باشد. بهبودی انواع زخم‌ها بین سه ماه تا دوسال طول خواهد کشید.

بیشتر بخوانید > خطرات زخم بستر

این وظیفه‌ی آسایشگاه‌ها و بیمارستان است که با مراقبت کردن، از ایجاد زخم‌های فشاری پیشگیری کنند. اگر یکی از بیماران بستری شده دچار زخم‌بستر شود، بیمارستان باید به او کمک کند تا با تأمین مکمل‌های مغذی و غذاهایی که منبع غنی ویتامین هستند، برداشتن فشار از روی زخم و مراقبت از آن او را درمان کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا