خانه » وبلاگ » آیا پای شارکو ارثی و ژنتیکی است؟
پای شارکو ارثی است؟

آیا پای شارکو ارثی و ژنتیکی است؟

آیا پای شارکو وراثتی است؟ | مانیکان

درصورتی که مبتلا به دیابت و نوروپاتی محیطی هستید، با احتمال ابتلا به پای شارکو مواجه هستید. این بیماری به مفاصل و بافت های نرم پاهای فرد حمله کرده و استخوان‌ها را تضعیف می کند. اما آنچه ممکن است ندانید این است که پای شارکو دارای زمینه ارثی و وراثتی است.

در حالی که بسیاری از جهش های ژنتیکی مرتبط با پای شارکو وجود دارد، اما گزینه های درمانی مناسبی نیز در دسترس هستند. برای تعیین اینکه آیا مبتلا به چنین عارضه‌ای هستید و درصورت ابتلا نوع پای شارکو برای شما کدام است، با پزشک خود صحبت نمایید و مشاوره بگیرید.

پای شارکو چقدر رایج است؟

طبق گزارش بنیاد نوروپاتی محیطی، عارضه پای شارکو تقریباً یک نفر از هر ۲۵۰۰ نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد . پای شارکو با گذشت زمان می تواند زخم های دردناکی ایجاد کرده و شکل پای فرد را تغییر دهد.

چه عاملی سبب ایجاد آن می شود؟

جهش در ژن هایی که ساختار و عملکرد اعصاب خارج از مغز و نخاع را کنترل می کنند و اعصاب محیطی نامیده می‌شوند، سبب ایجاد پای شارکو می شود. با پیشرفت این بیماری، اعصاب تحلیل می‌روند و توانایی برقراری ارتباط را از دست می‌دهند که در مجموع منجر به ضعف و آتروفی عضلانی و همچنین کاهش توانایی احساس سرما، گرما و درک درد می‌شود.

ابتلا به پای شارکو چه تاثیری بر بدن فرد دارد؟

پای شارکو ارثی به پنج دسته اصلی تقسیم می شود. برخی از آنها بر روی پوشش چربی واقع در اعصاب شما به نام میلین تأثیر می گذارند که از سلول ها محافظت کرده و به انتقال تکانه ها کمک می کند. برخی دیگر مستقیماً بر اعصاب فرد تأثیر می گذارند و باعث ضعف و آتروفی عضلانی می شوند.

در نهایت، همه آنها نتایج یکسانی بر بدن فرد دارند. پای شارکو می‌تواند ناشی از آسیبی باشد که به‌موقع درمان نمی‌شود و باعث می‌شود قوس پا به زیر انگشتان پا بیفتد تا کف پای گهواره‌ای ایجاد شود. پای شما ممکن است قرمز شده و در هنگام لمس، گرم یا متورم شود. علاوه بر این، ممکن است انگشتان و حتی مچ پا پیچ بخورند. استخوان‌های بدشکل و دفرمه می‌توانند به کفش‌های شما فشار وارد کنند و آسیب‌ها و زخم‌هایی را ایجاد کنند که ممکن است عفونی شده و به طور بالقوه منجر به قطع عضو گردند.

بهتر است حتماً به یک متخصص ارتوپد، متخصص پا، یا مرکز مراقبتی پا که در مراقبت از دیابت تخصص دارد مراجعه نمایید تا بیماری شما تشخیص داده شده و کنترل گردد.

چگونه می توان پای شارکو را درمان کرد؟

حتی اگر نتوانید تمام علائم مرتبط با پای شارکو را از بین ببرید، می توانید آن را کنترل و درمان کنید. بهتر است مراحل زیر را دنبال کنید تا عوارض آن را به حداقل برسانید.

  • به طور منظم با یک پزشک پا که تجربه درمان مشکلات پای دیابتی را دارد، معاینه شوید.
  • روزانه پاهای خود را از نظر تورم، قرمزی، وجود لکه های گرم و زخم بررسی کنید. بین انگشتان پا را هم چک کنید.
  • روزانه پاهای خود را بشویید و کاملا خشک کنید.
  • همیشه جوراب و کفش مناسب بپوشید.
  • سطح قند خون خود را تحت کنترل نگه دارید – بین 80-130 میلی گرم در دسی لیتر قبل از غذا، زیر 180 میلی گرم در دسی لیتر بعد از غذا.
  • برای جلوگیری از آسیب دیدگی، به خصوص در حین ورزش، بسیار محتاط و مراقب باشید.
  • در صورت توصیه پزشک، پا یا مچ پای خود را با گچ بی حرکت کنید.
  • برای کاهش فشار وارده به پای خود، اقدامات مربوط به رفع فشار وارده و کاهش میزان تحمل وزن را انجام دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا