پمادها و کرمهای درمان سوختگی | مانیکان
درمان سوختگیهای جزئی یا مراقبت از سوختگی پس از ترخیص از مرکز درمانی می تواند دلهره آور باشد! چرا که محصولات بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد و این کار را دشوار می کند. چگونه باید مطلع شویم که کدام یک از این محصولات درمانی برای سوختگی ما موثر و بی خطر هستند؟ در این مقاله به شما کمک می کنیم تا در انتخاب پمادها و کرمهایی که برای نیازهای شما مناسب هستند راهنمایی تان کنیم.
فواید استفاده از کرمها و پمادهای دارویی مختص درمان سوختگی چیست؟
استفاده از محصولات درمانی بدون نیاز به نسخه که مختص مراقبت از سوختگی هستند، هرگز ایده بدی برای درمان سوختگیهای جزئی در منزل نیست و اثرگذارند. هنگامی که صحبت از مراقبت از سوختگیهای جزئی میشود، باید بدانید که چند نوع عارضه جانبی وجود دارد که میتوانند رخ دهند و روی سوختگی شما تأثیر بگذارند: خشکی و لایهاندازی پوست، خارش، درد و احتمال بروز عفونت. استفاده از کرم یا پماد سوختگی بدون نسخه می تواند در طول روند بهبودی به شما کمک کند تا آرامش و آسودگی خاطر داشته باشید. بسیاری از پمادها یا کرمها دارای مواد محافظ یا مرطوب کننده پوست هستند تا به آبرسانی مجدد پوست آسیب دیده کمک کرده یا با آماده سازی شرایط لازم برای رشد پوست جدید در جوانسازی ناحیه آسیب دیده نقش ایفا کنند. درمانهای موضعی دارویی ممکن است شامل آلوئه ورا، ترکیبات و مواد ضد خارش، مسکنها و آنتیبیوتیکها باشد. اغلب، کرم و پماد تسکین سوختگی ترکیبی از همه این مواد مفید است که محیط ایدهآلی را برای بازسازی پوست، بهبود آن ایجاد می کنند و باکتریها و میکروبهای مفیدی دارند، مانند آنهایی که به دفع عفونت و ایجاد دلمه کمک میکنند.
آیا همه کرمها و پمادهای درمان سوختگی دارای ترکیبات یکسان هستند؟
با وجود این که اغلب این محصولات به جای هم استفاده می شوند، اما لازم است بدانید که پماد دارای یک جزء مبتنی بر روغن بوده و کرم به معنای عدم وجود چنین ترکیبی است. قبل از شروع هر گونه درمان و استفاده از پماد، لوسیون یا کرمهای جدید، بهتر است با پزشک یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که محصول مناسبی برای برآورده کردن نیازهای شماست.
آلوئهورا
پمادها یا کرمهای مبتنی بر آلوئه برای تسکین سوختگی های دردناک درجه یک و مرطوب کردن پوست آسیب دیده عالی هستند. استفاده از این محصولات برای کودکان، بزرگسالان و افراد مسن بی خطر است. اغلب، پمادهای مخصوص درمان سوختگی در ترکیبات خود شامل آلوئهورا هستند که به عنوان یک تسکین دهنده ملایم پوست عمل می کند. کرم تسکین سوختگی یا کرمهای مخصوص درمان سوختگی معمولاً شامل آلوئهورا نیز هستند، که نه صرفا برای تسکین، بلکه برای کمک به پیشرفت روند بهبودی نیز اثرگذار هستند.
کرمها و پمادهای ضد سوختگی
اکثر کیتهای کمکهای اولیه دارای یک بسته کوچک شامل کرم تسکین و ضد سوختگی هستند. اما کرم ضد سوختگی چیست و چگونه می تواند به حل این مشکل کمک کند؟ کرمهای سوختگی بدون نسخه به راحتی در داروخانهها در دسترس هستند و انواع مختلفی با خاصیتهای گوناگونی دارد که شامل ترکیبات موضعی مرطوب کننده، ضد عفونی کننده و تسکین دهنده درد است. این ترکیبات معمولاً شامل مقداری مسکن (مانند لیدوکائین) و یک ماده ضد عفونی کننده (مانند باسیتراسین) برای جلوگیری از بروز عفونت است. مرطوب نگه داشتن محل سوختگی و دور نگه داشتن آن از عفونت برای جلوگیری از عوارض بعدی حائز اهمیت است، و هنگامی که سوختگی نیازی به مداخله پزشکی ندارد، این گزینه کمک اولیه خوبی است.
*روی لیبل و بسته بندی محصول بایستی ذکر شده باشد که برای تسکین و درمان سوختگی در نظر گرفته شده است.
کرمها و پمادهای ضد خارش
امکان خارش سوختگی درجه اول تا درجه دوم وجود دارد، زیرا در این شرایط، پوست کنده می شود، بهبود می یابد و زخم می شود. بسیاری از افرادی که دچار سوختگی شدهاند اذعان داشتهاند که خارش بدترین بخش روند بهبودی است. انواع کرمهای ضد خارش موضعی بدون نیاز به نسخه در داروخانه ها و سوپرمارکتها به فروش می رسند. هنگام خرید این محصولات سعی کنید محصولی را خریداری نمایید که روی لیبل آن اشاره شده که پماد ضد سوختگی است و همچنین به عنوان مرطوب کننده عمل می کند. هنگامی که زخم شما بهبود یافت یا بسته شد، می توانید از برخی کرم های ضد خارش که دارای پراموکسین یا هیدروکورتیزون هستند استفاده کنید. اگر زخم شما بهبود نیافت، دستورالعملهای پزشک یا ارائه دهنده مراقبت از سوختگی را به وی مراجعه نمودهاید رعایت کنید.
بسیاری از این محصولات همچنین شامل آلوئهورا هستند که به مرطوب کردن و تسکین پوست کمک می کند. اگر خارش شما همچنان با استعمال کرم یا پماد ادامه پیدا کرد، مطمئن شوید که به هیچ یک از ترکیبات موجود در محصول آلرژی ندارید و سعی کنید از داروهای آلرژی به عنوان مکمل استفاده نمایید. موضوع را با پزشک خود نیز در میان بگذارید تا شما را راهنمایی کند.
کرمها و پمادهای تسکیندهندهی درد
بسیاری از این پمادهای بدون نسخه شامل مسکن، تسکین دهندههای خارش و نوعی ماده ضد عفونی کننده هستند. با این حال، اگر ترکیبات را امتحان کرده اید و متناسب برآورده کردن نیازهای شما نبوده اند، می توانید از کرم ها و پمادهای تسکین درد استفاده نمایید. توصیه می شود در هنگام مواجهه با سوختگی های باز یا شدید از محصولات حاوی لیدوکائین خودداری کنید، زیرا ممکن است باعث ناراحتی شدید شوند. در عوض، یک دوز مکمل از داروهای مسکن خوراکی و داروهای موضعی ممکن است بهترین تاثیرگذاری را در زمینهی کمک به تسکین درد عصب و زخم داشته باشد. از استعمال کرم ها و پمادهای ضد درد روی سوختگی ها و زخم های باز یا در حال ترمیم خودداری کنید، مگر اینکه توسط پزشک متخصص سوختگی تجویز شده باشد.
* مسکن های حاوی لیدوکائین و منتول برای کسانی که زخم باز یا سوختگی شدید دارند توصیه نمی شود. در عوض، بهتر است با پزشک، ارائه دهنده سوختگی یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت نمایید تا پماد و کرم ضد درد مناسب را به شما تجویز کند.
کرمها و پمادهای آنتی بیوتیک
سوختگی بدن را مستعد عفونت می کند. در حالی که برای زخم باز استفاده از یک محصول ضد عفونی کننده ضروری است، چنین اقدامی برای سوختگی نیز به همان اندازه مهم است. آنتی بیوتیک، ضد میکروب و ضد عفونی کننده همگی به یک معنا هستند: آنها از کلون کردن میکروب ها و باکتری های مضر زخم و ایجاد عفونت جلوگیری می کنند. استعمال مشروبات الکلی یا مالیدن الکل (ایزوپروپیل الکل) روی محل سوختگی یا زخم توصیه نمی شود، زیرا می تواند باعث مرگ میکروب ها و باکتری های مفید شود و بهبودی را به تاخیر بیندازد. در عوض، از باسیتراسین یا پمادهای مبتنی بر نئومایسین که معمولاً بدون نسخه در دسترس هستند استفاده کنید. اگر دچار سوختگی شدیدتری شدهاید، از ژل ها یا پمادهای ضد عفونی کننده مبتنی بر نقره استفاده کنید، مانند مواردی که در مراکز سوختگی استفاده می شوند تا بیماران دچار سوختگی را از عفونت در امان نگه دارند. محل سوختگی را با آب و صابون ملایم تمیز کنید و سپس پماد یا کرم آنتی بیوتیک را با یک پانسمان نچسب (فاقد چسب) استعمال نمایید. بیمارستانها و مراکز درمان سوختگی انواع مختلفی ازداروها را دارد که ممکن است در داروخانههای محلی موجود نباشد، بنابراین اگر متوجه شدید که از آنچه در دسترس است ناراضی هستید، با پزشک یا ارائه دهنده مراقبت سوختگی خود تماس بگیرید.
اگر سوختگی شما قبلاً عفونی شده باشد، پزشک ممکن است یک آنتی بیوتیک موضعی یا آنتی بیوتیک خوراکی را تجویز کند. قبل از شروع هر درمان و محصول درمانی متفاوت با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت نمایید.
*اگر سوختگی شما شدیدتر است یا در حال حاضر تحت درمان هستید، قبل از استفاده از ژل، کرم یا پماد با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که با برنامه مراقبتی و درمانی شما تداخلی ندارد.
اطلاعات بیشتر
سوختگیهای شدید یا سوختگیهای درجه دو و سه هرگز نباید در خانه درمان شوند، مگر اینکه به صورت سرپایی و با رعایت دستورالعملهای ارائه شده توسط پزشک یا متخصص سوختگی باشد. اگر درد یا خارش در محل سوحتگی وجود نداشته باشد، همچنان توصیه می شود از نوعی درمان موضعی ضد باکتری یا ضد میکروبی برای جلوگیری از بروز عفونت استفاده کنید. این نکته برای هر نوع سوختگی از اصطکاک و حرارت گرفته تا الکتریکی و تشعشع (آفتاب سوختگی) صادق است. در صورت ایجاد تاول، آنها را دستکاری و تخلیه نکنید، زیرا ممکن است باعث ایجاد عفونت شود. در عوض، به دنبال مراقبت های پزشکی باشید و از پزشک خود بپرسید که چه نوع مراقبت های مخصوص پس از بروز سوختگی را باید در خانه انجام دهید تا بهترین نتیجه ممکن را داشته باشد.
داروهای ضدسوختگی حائز اهمیت
پلی اسپورین (باسیتراسین/پلی میکسین B)، نئوسپورین (باسیتراسین/نئومایسین/پلی میکسین B) و باسیتراسین همگی پمادهای آنتی بیوتیکی بدون نسخه هستند که می توانید برای کمک به درمان یا پیشگیری از عفونت در هنگام ایجاد بریدگی یا خراش های جزئی استفاده کنید.
تفاوت اصلی این پمادها در این است که ترکیبات متفاوتی دارند. بنابراین اگر به یکی از آنها حساسیت دارید، ممکن است به بقیه حساسیت نداشته باشید.
برخی از زخم های پوستی می توانند شدید باشند و نباید در خانه درمان شوند. در عوض، آنها به مراقبت پزشکی و دریافت نسخه و توصیه پزشک یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی نیاز دارند.
هنگامی که بریدگی یا خراش ایجاد می شود، ممکن است بخواهید از جعبه کمک های اولیه برای تمیز کردن، پانسمان کردن و مراقبت از زخم استفاده نمایید. یکی از محصولات رایج موجود در کیت کمک های اولیه، پماد آنتی بیوتیکی است، مانند پلی اسپورین (باسیتراسین/پلی میکسین B)، نئوسپورین (باسیتراسین/نئومایسین/پلی میکسین B)، یا باسیتراسین. این محصولات به پیشگیری یا درمان عفونت کمک می کنند. همه این پمادها به صورت بدون نسخه در دسترس هستند، بنابراین می توانید آنها را بدون نسخه از داروخانهها خریداری کنید.
اما تفاوت این پمادهای آنتی بیوتیکی چیست؟ و اگر قصد خرید یکی از آنها را برای نگهداری در خانه و جعبه کمکهای اولیه دارید، کدام یک را باید انتخاب کنید؟ همچنین دانستن اینکه چه زمانی از پماد آنتی بیوتیک استفاده کنید و چه زمانی بهتر است از آن اجتناب کنید امری مفید است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص پلی اسپورین، نئوسپورین و باسیتراسین بدانید، ادامه مطلب را بخوانید.
پماد آنتی بیوتیک چیست؟
پمادهای آنتی بیوتیکی داروهایی هستند که به صورت موضعی – روی پوست – برای کمک به کشتن باکتریها استفاده می شوند. متخصصان مراقبت های بهداشتی اغلب از آنها برای درمان آسیب های جزئی پوست مانند خراش، بریدگی یا سوختگی استفاده می کنند. در واقع، بسیاری از مردم از پمادهای آنتی بیوتیک برای درمان چنین آسیب های جزئی استفاده می کنند.
استفاده از پمادهای آنتی بیوتیک یکی از بخشهای مهم مراقبت از زخم های پوستی است. تمیز کردن و پانسمان کردن محل آسیب نیز مهم است. اگر از نحوه صحیح تمیز کردن و پانسمان زخم مطمئن نیستید، باید با پزشک یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت نمایید.
هدف از استفاده از پمادهای آنتی بیوتیک روی زخم های پوستی پیشگیری یا درمان عفونتهایی است که ممکن است در هنگام شکستن یا تضعیف پوست در اثر بریدگی، خراش یا سوختگی اتفاق بیفتد. حتی اگر دارو قابل جذب باشد، به خصوص از طریق پوست شکسته یا سوخته، این محصولات برای درمان عفونت هایی که به لایههای عمیق پوست نفوذ کردهاند، مفید نیستند.
پمادهای آنتی بیوتیک بدون نیاز به نسخه پلی اسپورین، نئوسپورین و باسیتراسین برای درمان آسیب های جزئی پوست مفید هستند. برای برخی از انواع زخم های پوستی، ممکن است به آنتی بیوتیک های موضعی تجویزی مانند موپیروسین (باکتروبان)، مترونیدازول (متروژل)، یا حتی آنتی بیوتیک های خوراکی نیاز داشته باشید. موپیروسین معمولاً از پمادهای آنتی بیوتیک مؤثرتر است زیرا در کشتن باکتری هایی که معمولاً باعث عفونت پوست می شوند بهتر است.
چگونه باید از پمادهای آنتی بیوتیکی بدون نیاز به نسخه استفاده کنیم؟
شما فقط باید از پمادهای آنتی بیوتیکی برای زخم هایی استفاده کنید که باز نیستند – یا به راحتی ترمیم و بسته می شوند. پس از تمیز کردن زخم باید پماد را روی آن استعمال نمایید. اگر زخم به راحتی با بانداژ یا سایر پانسمان های اولیه بسته نمی شود، باید از پزشک یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود کمک بگیرید. ممکن است ناحیه آسیب دیده به بخیه یا درمان دیگری نیاز داشته باشد.
همچنین اگر زخم شما در حدود یک هفته بهبود نیافت یا بدتر شد، بایستی با پزشک خود مشورت کرده و موضوع را به اطلاع وی برسانید.
چگونه می توان بهترین پماد آنتی بیوتیک بدون نیاز به نسخه را برای انتخاب کرد؟
استفاده از پمادهای آنتی بیوتیک بدون نیاز به نسخه یا OTC در زمینه پیشگیری از عفونت بسیار موثرتر از عدم استفاده از آنتی بیوتیک هستند. اما تحقیقات بسیار کمی وجود دارد که تفاوت هایی را در نحوه عملکرد محصولات خاص نشان دهد. بنابراین، انتخاب بهترین پماد آنتی بیوتیک بدون نسخه ممکن است بیشتر بر اساس در دسترس بودن، هزینه، ترجیحات شخصی و هرگونه سابقه واکنش های آلرژیک به یک ماده خاص موجود در آن باشد.
پمادهای آنتی بیوتیکی به تسکین درد، التهاب یا خارش کمک نمی کنند. اما آنها به درمان و پیشگیری از عفونت کمک می کنند. این علائم ممکن است با بروز عفونت مشاهده شوند، بنابراین درمان عفونت می تواند به تسکین این ناراحتیها نیز کمک کند. زخم های عفونی ممکن است دردناک، قرمز رنگ یا متورم شوند. و عفونت ها در صورت عدم درمان می توانند منجر به بروز عواقب جدی برای سلامتی شوند.
پماد سوختگی (هانی درم)

اسیدهای چرب موجود در روغن کنجد در ترکیب با موم زنبور عسل به همراه اثرات آلکانین و شیکونین و فلاونوئید موجود در عصاره گیاهی باعث افزایش خون رسانی و تکثیر سلول های بنیادین پوست و افزایش سرعت ترمیم بافت آسیب دیده شده و باعث میشود درم جدید تشکیل شده الاستیسیته طبیعی خود را سریع تر باز یابد.
همچنین عسل علاوه بر اثرات آنتی باکتریال و تقویت سیستم ایمنی به واسطه اثر افزایش جریان خون در محل سوختگی، محيط مناسبی برای رشد بافت به وجود می آورد که به طور مستقیم در بهبودی زخم سوختگی دخالت میکند.
بر خلاف اکثر داروهایی که امروزه در درمان سوختگی استفاده میشوند و از طریق سرکوب سیستم ایمنی التهاب را کنترل میکنند، پماد سوختگی هانی درم التهاب را بدون ایجاد عوارض جانبی کنترل کرده و در نتیجه سرعت و کیفیت ترمیم سوختگی را افزایش میدهد
نحوه مصرف این پماد در درجات مختلف سوختگی بدین صورت میباشد:
1.در سوختگی درجه 1 که فقط لایه خارجی پوست یعنی اپیدرم را درگیر مینماید و درجاتی از قرمزی و التهاب روی پوست مشاهده میشود ابتدا موضع را با سرم شستشوی نرمال سالین شستشو داده سپس از پد سوختگی یا پماد سوختگی جهت پانسمان استفاده نمایید و هر 12 ساعت یکبار تا بهبودی کامل پوست پانسمان را تعویض نمایید. این نوع سوختگی به طور میانگین بین 3 الی 5 روز بهبود میابد.
2.در سوختگی درجه 2 که اپیدرم و قسمتی از درم را مبتلا میکند و احتمالا تاول مشاهده میشود ابتدا تاول را از موضع جدا کرده و موضع را با سرم نرمال سالین شستشو دهید. سپس لایه ای از پماد به ضخامت 2 الی 3 میلیمتر بر روی پارچه مخصوص قرار داده ،بر روی موضع بگذارید و یا در صورت در اختیار داشتن پد سوختگی ابو خلسا از ان جهت پانسمان استفاده کنید. در این نوع سوختگی به هیچ عنوان دارو را مستقیما بر روی موضع قرار ندهید. در صورت عدم وجود تاول موضع را مانند سوختگی درجه 1 پانسمان کنید. در سوختگی درجه 2 تعویض پانسمان هر 24 ساعت یک بار و درصورت مشاهده عفونت در موضع هر 12 ساعت یکبارصورت میگیرد. طول درمان در این نوع سوختگی بین 10 الی 15 روز میباشد.
3.در سوختگی درجه 3 که تمام ضخامت پوست یعنی اپیدرم و درم تخریب میشود و حتی ممکن است اسیب عمیق تر شده و بافت های زیر پوست را نیز درگیر کند مانند سوختگی درجه 2 اقدام به درمان کرده و هر 24 ساعت یکبار پانسمان را تعویض نمایید تا زمانیکه عفونت به طور کامل درمان شود و بافت های اسیب دیده ترمیم شود که این مرحله بین 20 تا 30 روز طول میکشد. پس از این مرحله تا زمانیکه پوست به رنگ و حالت طبیعی خود باز گردد روزانه پماد را به شکل کرم بر روی پوست ماساژ دهید. این پروسه به طور معمول یک ماه به طول می انجامد.
نکات قابل توصیه برای بیمار:
در سوختگی درجه 1 و 2 استحمام روزانه با شامپوی بچه و لیف نرم توصیه میگردد.
در سوختگی درجه 3 هفت روز پس از اولین پانسمان با پماد هانی درم استحمام صورت گیرد و پس از آن هر دو روز یکبار.
سوزش در محل سوختگی به مدت 5 تا 10 دقیقه پس از مصرف پماد طبیعی بوده و نشان دهنده تاثیر گذار بودن دارو می باشد.
در صورت وجود درد شدید در سوختگی ها، استفاده از کمپرس گرم روی پانسمان به کاهش درد کمک کرده و روند بهبودی را تسریع مینماید.
تعیین ترکیب صحیح تغذیه ای که شامل پروتئین، کربوهیدرات و چربی موجود در رژیم غذایی حمایتی است از اولویتهای مهم بیماران سوختگی در کنار درمان میباشد.
در سوختگیهای درجه 2 و3 درمان تحت نظر کارشناس زخم توصیه میگردد.
پماد سوختگی مینو

موارد مصرف:
کمک به کاهش التهابات پوستی
قابض در ترشحات زخم های غیر عفونی
پیشگیری و درمان التهاب ناشی از ادرار سوختگی در نوزادان
تسکین سوختگی های خفیف و زخم های سطحی
پماد آلفا

موارد مصرف
سوختگیها، زخم ها و التهابات پوستی
موارد منع مصرف
حساسیت به این دارو و ترکیبات آن، سوختگی های عمیق و پیوند پوست
مکانیسم اثر
مکانیسم اثر این پماد دقیقا مشخص نیست. بنظر میرسد عصاره حنا با داشتن لاوسون و تانن دارای خاصیت آنتی باکتریال است.
مقدار مصرف پماد آلفا
مقدار معمول برای سوختگی: هر 24 ساعت یکبار برای پانسمان بسته و روزی 3 بار برای پانسمان باز.
بین ٣ تا ٣٠ روز که به عمق سوختگی بستگی دارد. هنگامی که پوست حداکثر زیبایی طبیعی خود را بازیابد، ترمیم کامل شده است.
پماد سوختگی ایران ناژو

موثر در بهبود و پیشگیری از سوختگی های ناشی از ادرار در کودکان
بهبود دهنده سوختگی های ملایم و انواع زخم های سطحی
موثر در بهبود التهابات پوستی و یا آفتاب سوختگی
موثر در نرم کردن و پیشگیری از خشک شدن پوست و لب
توضیحات پماد سوختگی ایران ناژو:
پماد سوختگی ایران ناژو از جمله محصولات موثر در بهبود آسیب دیدگی های پوستی می باشد که می تواند موجب بهبود و پیشگیری از سوختگی های ناشی از ادرار در کودکان، بهبود سوختگی های ملایم و انواع زخم های سطحی، رفع التهابات پوستی و یا آفتاب سوختگی و نیز نرم کردن و پیشگیری از خشک شدن پوست و لب شود.
این محصول همچنین می تواند از طریق حفظ میزان چربی پوست مانع از خشک شدن و ترک برداشتن پوست شده و برخلاف سایر محصولات مشابه نیز دارای ظاهری چرب و یا بوی مشخص نمی باشد.
نکته مهم دیگر در خصوص این محصول آن است که این پماد سوختگی موجب ایجاد تیرگی پوستی نشده و به این ترتیب مزیت رقابتی بیشتری نسبت به محصولات مشابه دارد.
داروخانه آنلاین بتادارو، به عنوان اولین داروخانه اینترنتی شمال غرب کشور، این امکان را برای شما فراهم نموده است تا بدون خارج شدن از منزل یا محل کار خود پماد سوختگی ایران ناژو و یا سایر محصولات ترمیم کننده را به سادگی خریداری نموده و در کوتاه ترین زمان ممکن دریافت نمایید.